Kim Lindström rapporterar från VM

uddevallagp2011_pit

Nu är jag hemma efter Uddevalla VM, det har vart en bra och lärorik helg där vi började med två träningar på lördagen och sedan ett kvalheat.

Banan i Uddevalla var väldigt snabb och hal och då får jag det lite svårt när det inte finns så mycket vallar i kurvorna. Jag lyckades sätta en 30:e tid på tidsträningen. Jag var inte så nöjd med det men dom åker väldigt fort och alla var snabba på den banan.

Sedan var det kvalheat och jag gjorde en kanon start, men från den positionen långt ut på grinden så kom alla från insidan och jag blev utträngd och var runt 30:e. Jobbade och slet och kunde köra upp mig till en 23:e plats innan heatet var över. Banan kändes nu lite bättre då det började bli lite vallar och spår.

I Söndagens första finalheat krokade jag ihop med några i starten och blev efter direkt. Efter ett varv fick jag en sten i bromsen och åkte ett varv innan jag visste vad det var och fick sedan stanna för att ta bort den. Då var jag typ 30 sek efter sista gubbe, men jag fortsatte några varv för att sedan åka in i depån och bryta.

I andra heatet gjorde jag en fuling och bromsade på startrakan och svängde in på insidan och det gick hem, jag kom ut som tolva från startkurvan. Försökte ligga på och gasa men dom åker väldigt fort där framme och jag tappade till en fjortonde plats. Låg där något varv och sedan tappade jag lite mer och efter ca 20 min låg jag 16:e tror jag. Blev helt slut för det var ett helt annan tempo mot vad jag är van vid. Fick åka och försöka vila i två varv och jag tappade till en 20:e plats, men sedan kunde jag slå på igen och ta en gubbe och sluta på en 19:e plats efter 35 min plus 2 varv. För det fick jag två VM poäng.

Det har vart en väldigt lärorik helg där jag fick känna på farten och se lite spårval och hoppas att jag har lärt mig någe i alla fall. Vet inte riktigt vad som står här näst på schemat men jag hör av mig om det är något.

Stort tack till Yamaha Motor Scandinavia, Yamaha Store Västerås, PSE Parts, Bridgestone, Yamalube

Mvh Kim

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top