Kim Lindström efter crashen

kimlindstrom_finspang2

Kim Lindström som crashade hårt under första finalheatet i Finspångs SM har återhämtat sig bra och är nu hemma.

Det var på det sista varvet under söndagens första heat som olyckan var framme. Kim jagade Remi Nygaard på den tredje platsen, men crashade med bara några kurvor kvar till mål. Väl på sjukhus konstaterades en rejält skadad mjälte som akut opererades bort.

Kommer du ihåg något från själva crashen?
Kommer inte ihåg något från exakt crashögonblicket. Jag vet att jag kom upp för backen och försökte hoppa över de gropar som fanns där. Jag har fått det berättat att jag fick kasst, crashade och även flög in i en banmarkeringsstolpe.

Vilka skador fick du och vad är status på återhämtning?
Jag opererade bort mjälten och fick även ett blåmärke på lungan, som nu har gått bort. Jag får inte lyfta något tungt på 3-4 veckor, sen vet jag inte exakt vad som sker efter det. Jag ska snart på återbesök och hoppas få mer information då.

Hur känns det med fortsatt åkning när skadorna är helt läkta?
Jag känner mig inte alls rädd, men får ta mig en funderare när jag är helt frisk. Har haft två rejäla smällar nu och det har varit riktigt nära. Den här skadan var farligare än den jag drog på mig förra året när jag crashade och fick en spricka i tunntarmen.

Foto: Mikael Hylander, racingpics.se

kimlindstrom_finspang

kimlindstrom_finspang3

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top