Kenneth Gundersen ny lagledare i Norge

Kenneth Gundersen

Kenneth Gundersen är klar som ny lagledare för norska motorcrosslandslaget. Norska förbundet kommer att bjuda in till en landslagsuttagning där förare som har som målsättning att satsa internationellt 2011 i klasserna MX 85, MX 125, MX2, MX1 är välkomna.

Nedanstående text är översatt från norska med Google Translate.

Kenneth Gundersen har utsetts till förbundskapten för motocross.

Kenneth Gundersen är känt för de flesta som yrkesförare i motocross-VM i flera år. Kenneth har MX karriär skrinlades under 2009, utmärkte som tränare för World Cup-lag Cosworth Bike Det Yamaha. Här utbildade han, bland annat den amerikanska Zach Osborne fram till en 4: e plats i MX2 VM under 2010. Dessa goda resultat har lett till Gundersen har blivit mer attraktiva coaching erbjudanden. Men Kenneth Gundersen bestämde sig för att bli tränare för MX för Norge och NMF. Han kommer att leda den nationella fokus för motocross 2011 i NMF. Han kommer fortfarande att ansvara för utbildning på Osborne Cosworth Bike Det Yamaha. Det betyder mycket för Norge att ha en sådan kapacitet och erkände att Kenneth MX coacha laget. Han har en nyttig och “färsk” kunskap om hur det är att bedriva elitidrott motocross. Han har en hel del tekniska coachning utbildning och specifik kunskap i samband med motocross. Hans långa erfarenhet av VM cirkus och många bra internationella kontakter är ovärderliga för norska MX idrottare längre in i professionella MX team. Vi ser med glädje att arbeta med Gundersen.

Det höll ett öppet möte för idrottare / lag i Leirdalen, NMK Lier tisdags i förra veckan. Här låter Kenneth Gundersen och NMF fram planer för en långsiktig nationell Satsandet i MX. Landslaget i MX kommer att bestå av upp till 8 MX idrottare som kommer att fokusera på internationella tävlingar i EM eller VM i nuvarande klasser. Det är, båda könen i åldrarna 13 och äldre. De idrottare kommer att väljas för en sammankomst där det genomfört olika fysiska tester, körning, intervjuer, etc. kommer att NMF fokusera på att ge en heltäckande träningsschema att landa grupp idrottare. Det kommer att bli ett träningspass som. månad, vecka uppföljning utbildning, kurser utomlands under säsongen kör-och ras under uppföljningen EM / VM. Det kommer att använda externa krafter för att olika ämnen som kost, ras förberedelser, mental träning etc. NMF kommer att täcka alla avgifter för utbildning, och täcka börjar kostnaderna för landslaget idrottare vid EM / VM. Idrottsutövare måste täcka resor och uppehälle, och att sätta sina egna lag till EM / VM insatser. Det kommer att läggas för att underlätta samarbetet mellan praktiker i förhållande till utbildning och ras utförande.

Originaltext på motox.no

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top