Johan planerar försäsongen

Fyra dagar in på 2009 så sitter en förkyld Johan och planerar hur han ska lägga upp träningen inför året. När termometern utanför visar minus 15 grader, så glider tankarna gärna iväg åt att åka bort till ett varmare ställe. Johan får dock finna sig i att jobba på i skogen ytterligare tre veckor, men den 26 januari så beger han sig söderut.


– Det ska bli jättekul att komma iväg och börja köra lite mer riktig motocross och komma igång igen berättar Johan.

I slutet på januari så åker Johan iväg till Italien. Han kör ner bussen själv, och åker för övrigt också utan mekaniker. Vistelsen är dock planerad av Kent Eriksson, och på plats kommer också att finnas Alex samt Mats Åkerblom med flera.
– Det är ett riktigt bra upplägg som Kent har. Vi bor bra och får mat på kvällarna samt att banan ligger precis i anslutning till boendet. Jag kommer att åka ner ensam men det gör inte så mycket eftersom vi är flera som bor på samma ställe sedan. Jag kommer bara att ha med mig 450kubikare ned, eftersom det är MX1-klassen som jag siktar på i år. Jag har dessutom planerat att köra alla fyra deltävlingarna i Italienska mästerskapet, som körs under februari och mars. Det tar nog ett par race att komma igång, och jag räknar inte med att vara i form förrän det sista racet men det är viktig träning ändå, säger Johan.

Än så länge är det dock Sverige och enduro som gäller för Johan om han ska köra utomhus. Johan tycker dock att det är ganska så kul det också, och han har hunnit med två tävlingar den sista tiden till och med. På Annandagen så tävlade han i en tvåtimmars tävling i Enköping där, och där slutade han tvåa cirka 1,30 efter segraren Patrik Wicksell. Två dagar senare körde han två race à en timme på samma plats.
– I det första heatet så var jag riktigt nära att vinna, jag blev slagen av Wicksell med en sekund till sist. I det andra heatet så startade inte Wicksell så jag startade med Fritz Andersson som också är en duktig enduroförare. Jag ledde ett varv men sedan fick jag strul med kicken när jag körde stopp och tappade cirka 40 sekunder. Jag körde nästan ikapp Fritz igen men tyvärr körde jag omkull och blev tvåa. Det var jättekul att köra mot Fritz och Wicksell som är så snabba, och det var bra träning att köra 450 i skogen, sammanfattar Johan.

Vi återkommer med mer nyheter lite längre fram, god fortsättning på det nya året.

/johancarlsson.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top