Jobbig enduro

Igår var jag iväg till Haninge för att köra deras årliga tävling "Tomtecupen". En tävling där man kör i två lag en förare i taget i 3 timmar. Visst insåg man att det skulle bli jobbigt, men hade jag vetat i förväg hur banan skulle vara hade jag nog fegat ur och legat kvar i sängen.

 Snön har ju hunnit komma, men inte kärlen i backen. Det gjorde att banan från början hade ljupa snöspår, sedan ljupa spår i backen, på det även några riktiga surhål. Har så sjukt j**la ont i benen och arslet idag, hade kramp i både vader och lår under körningen igår.

Jaja nog klagad vi var ju där så då körde vi såklart klart tävlingen. Jag körde i lag med Micke Pettersson, farsans nya gummas grabb (brorsen med andra ord 🙂 ) Vi kämpade på trots inte allt för mundra miner hela tiden och tog oss i mål på en 9:e plats i motions klassen.

Själv hade jag det svårt med körningen i början, mycket småvurpor och en del stopp. På det andra varvet körde jag fast och fick hjälp att lyfta loss hojen. Sen flöt det på lite bättre och när jag hade kört mitt 5:e varv valde jag att direkt gå ut på ett 6:e istället för att byta vid varje varv som vi tidigare gjort. På det 6:e varvet satte jag även min bästa tid för dagen, 16.41.381 tog det för mig när det flöt på hyffsat.

Samtliga resultat har ni HÄR 

Hoppas jag hinner träna lite mer innan Östra drar igång, det verkar behövs och jag gissar att banan kan bli lika sönderkörd då. 

  

Foto: hobbyfoto.nu

/Tomas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top