Jesper Jönsson har skrivit EM kontrakt med Vamo Racing Suzuki

VAMO2013RIDERS

Ja då var det klart att Jesper Jönsson kommer köra hela EM säsongen 2013, för belgiska teamet Vamo Racing Suzuki.

Jesper slutade förra året på en total 5:e plats i SM i MX2 klassen och det efter att inte kunnat köra alls de första två deltävlingarna, på grund av skada.

Sedan tidigare är det klart att Jesper fortsätter på Suzuki hemma i Sverige tillsammas med teamet Rockstar Energy Motostar Suzuki Racing, men nu är det alltså även klart att det blir full EM säsong med teamet Vamo Racing Suzuki.

Tillsammans i teamet att köra hela EM serien kommer Jönsson att ha Slovenen Peter Irt och för de Belgiska mästerskapstävlingarna även belgaren Wietse Brackman.

– Jag kommer bo för det mesta nere i Belgien. I kontraktet står det att jag ska köra hela EM och hela öppna belgiska först och främst. Känns skitgött att man har börjat få upp ögonen på folk ute i Europa också nu och det är skönt att jag får fortsätta på Suzuki och allt. Lite tråkigt att jag får lämna vissa sponsorer i Sverige för att köra med teamets grejor men sånt är livet och jag vet att detta är det rätta steget för mig. Alla där nere i teamet är otrolig hjälpsamma och jag trivs jättebra redan med dem, berättar Jesper själv.

Foto: Vamo Racing Suzuki

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top