Höstens crosstävlingar har dragit igång

Så var det dags för lite crossåka igen, Stockholmscrossen drog igång med den första av höstens sex deltävlingar i Nynäshamn. Brukar inte bry mig så mycket om vad de säger på väderrapporterna då jag ofta brukar tycka att de har fel. Tyvärr så hade de ganska rätt denna  gång och regnet som utlovades kom och det med besked på eftermiddagen.

Under kvalheaten på förmiddagen var banan riktigt grym. Det gick fort och man kunde utnyttja de hopp som gjorts på den ombyggda banan. Jag hamnade i ett tufft kval, men fick en riktigt roliga resa fram till en slutlig andra plats. Jag startade riktigt bra och var ur starböjen på en andra plats och sedan snabbt uppe på en första plats för att sedan dala ner till en tredje bakom Johnny Bäckström och Stefan Pålsson. Vi tre hade sedan en bra fight med lite ge och lite ta, alla klarade sig dock på två hjul och vinnande ur fighten gick Bäckström. Var faktiskt förbi Bäckström ett kort ögonblick, men fick sedan ge mig, det höga tempot och snabba bana gjorde att jag var helt slut imål.

Till finalen hade som sagt himlen varit öppen ett tag och den perfekta banan från kvalet hade förvanldats till ett hederligt mudrace. Att välja att göra en kanon start i kvalet och sedan vara ut på en 27:e plats i finalen är kanske inte så klokt, men så blev det denna dag för mig. Efter halva startrakan var jag alltså 27:a, vid varvning första varvet var jag uppe på en 10:e plats. Jag nötte mig sedan fram i regnet och leran till en slutlig 7:e plats. Nöjd med uppkörningen, men återigen tråkigt med en dålig start.

Har inte sätt någon totallista ännu, så vi får se om det blev upp eller ned.

/Tomas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top