Heatvinst för Marcus Norlén i SM

Så ser det ut när man kör förbi och ifrån Gundersen :-)

Den så omöjlige Kenneth Gundersen i årets SM serie i motocross fick i helgen möta på sin överman. "Marcus körde jättebra. Det var inte att jag körde sämre, utan Marcus körde bättre." sa Gundersen efter dagens sista heat, ett heat som Marcus alltså vann.

En mycket bra start där endast en förare förstörde en perfekt holeshot bäddade för ett bra utgångsläge i sista heatet. Gundersen gick dock om redan på det första varvet, men Marcus kunde hänga på i tempot norrmannen drog upp. På det åttonde varvet tog Marcus en chans att köra om och kunde sedan trots bra uppvaktning med tre varv kvar vinna före Gundersen och Tom Söderström. "Fick en extra boost när jag kom om Kenneth och hade några bra varv då."

I det första heatet var Marcus ut som tia i starten, men redan på det fjärde varvet hade han kört upp sig till en tredje plats. I toppen låg då Gundersen och Söderström som fått en liten lucka. Marcus höll dock jämna steg med de två i toppen och på det sista varven var det inte långt ifrån att han tog sig förbi Söderström som i sin tur låg precis i rygg på Gundersen.

Vilken helg vi har haft, mycket bättre än så här blir det inte. Kanske var det den mycket trevliga kräftskiva vi hade under depåtältet i regnet på lördagen som la grunden för söndagens fina resultat. Eller så är det helt enkelt så att Marcus är en fantastisk förare och extra grym att se åka på sand. Min tjej förstår inte att man kan ha såna känslor för sport, få rysningar och tårarna kommer. Så är det när man är lite blödig, men sån skön känsla det är och visst är det även extra härligt
att Marcus är ensam om att ha slagit Gundersen i år.

Vi måste passa på att tacka det helt otroliga publikstödet i Finspång, att det är sånt drag på motocrosspubliken i Östergötland. Tack till alla samarbetspartners som är med och stödjer. Extra tack till THOR för de grymma och vinnande 2010 kläderna. "2010 THOR kläderna var onödigt snabba idag" som Marcus själv sa i intevjun efter heatvinsten.

Träning söndag

THOR 2010

Heat 1

Start heat 2, rätt så nära en holeshot

Marcus och Tom Söderström fightas 

Tvåa totalt för dagen

Kräftskiva med hemmagjorda hattar av Jenny. Hur lyxigt får man ha det egentligen?

Ordning och reda som vanligt med Bosse Norlén

{mosimage} 

Foto: Mikael Hylander, hyfo.se

/Tomas, Team mxstar.se koordinator

sponsorer_webbruta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top