Hård crash för Kim Lindström i senaste holländska

kimlindstrom_valkenswaardgp

Kim Lindström körde i måndags ytterligare en deltävling i det holländska mästerskapet.

Oturligt crashade han hårt i det första heatet och blev liggandes länge på banan. Som tur var så blev det inga allvarliga skador och Kim kom till start i det andra heatet. Där gick det betydligt bättre och Kim körde in på en femte plats efter en drös med etablerade VM stjärnor.

Nedan har ni Kims egna rapport från tävlingen.

Kim rapport

Nu är jag hemma från Holland igen efter att ha kört holländska mästerskapen som gick i Axel, ligger nere vid Rotterdam så det var en bit att åka.

Banan var väldigt fin och såg rolig ut då det var mycket dubbelhopp och mycket kurvor fram och tillbaka, dom hade även harvat den för att få ner vattnet i backen så den var väldigt mjuk på träningen.

På träningen/tisdkvalet så fick jag problem direkt då vi hade satt i en ny koppling, men det funkade inte så fick byta cykel efter en stund och kunde sätta en 12e tid på sista varvet jag åkte men det fick duga när det var mycket vm förare med.

I första heatet gjorde jag en okej start och låg runt nionde plats när jag skulle köra om en förare så får han lite stopp och jag kör rätt in i han och vi båda går omkull, men det vara bara upp och kämpa vidare i den 30 gradiga värmen och efter ett varv så var jag ikapp den som låg nästa sist då jag var sist men den klanten ramlade precis framför mig i några dubblar och jag kunde inte svänga undan då jag var i luften och jag landade på hans cykel och gick över styret och landade på huvudet/nacken och det knakade rejält i nakcen så jag tog det säkra före det osäkra och låg kvar och kände efter så inget var brutet och sedan kom ambulanspersonalen fram och frågade var jag hade ont och de etog inga risker när man han har ont i nacken så jag fick bli avburen från banan och de gjorde en riktig koll på nacken men inget var trasigt som tur var men jag var tvungen att komma tillbaka och säga hur det känns för att få starta i andra heatet. Men det kändes bra i nacken bara att jag var stel.

I andra heatet gjorde jag en kanon start och var tre ur kurvan och det känns skönt att äntligen göra en bra start och vara med och dra från början, efter ett halvt varv var var jag två en stund men sedan kom en och körde om mig och sedan låg jag trea i nått varv innan nästa kom och körde om och till slut låg jag femma då de framför var snabbare helt enkelt. Körningen kändes bra och sexan låg hela tiden mellan tre till fem sekunder bakom och det tog på krafterna att hela tiden ha någon bakom sig så när jag kände att värmen började ta ut sin rätt så tänkte jag han bakom måste vara lika trött som mig så jag drog av på tempot och efter några varv släppte jag förbi han och låg bakom i några varv tills de va fem minuter kvar då jag ökade igen och det knäckte han och han kunde inte svara när jag körde om och jag kunde rulla in som femma vilket var jätte skönt. Jätte är nöjde med att komma femma då de framför är VM förare.

Jag är nöjde med helgen trots vurpan men det känns skönt att starten satt där efter all träning på starter sen Tomelilla.
Nästa tävling på schemat är i Tibro nästa helg. Nu är det bara att ladda inför det så hörs vi efter det.

http://www.motocrossplanet.nl/nieuws/id14648-Videobeelden_ONK_MX_in_Axel.html Film från helgen.

/Kim

Foto: Magnus Karlsson, mxpress.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top