Hampus Johansson byter slicks mot grövre däck

mcmassa_2011_hampuzjohansson

Roadracingstjärnan Hampus Johansson kommer inför säsongen 2012 att byta bort asfaltsracing i Pro Superbike mot skogskörning och enduro.

– Jag kommer köra local race och skynda långsamt för att få upp farten med målet på GGN i år. Helt beroende på farten är målet att köra SM 2013. Kommer fortsätta köra Yamaha (YZ250F) för YCKD Racing(Yamaha Center Karlstad), berättar Hampus själv.

Träffade Hampus på MC mässan 2011 då vi stod tillsammans i Yamaha Motor Skandinavias monter, en skönt och hårt satsande kille. Nu när han kliver över till enduro så kanske jag får personliga möjligheter att fightas lite med honom på banorna.

Fullständig pressrelease från Hampus Johansson

Hej,
Efter en turbulent säsong har tankarna snurrat en hel del, från att vara så nära att ta nästa steg men ändå så långt borta. Då menar jag främst ekonomiskt i dessa allt hårdare tider.

Trots flera internationella erbjudanden i Supersport VM, FIM Superstock, IDM och spanska CEV har ekonomin satt sina käppar i hjulen. Har haft långtgående förhandlingar med PL Racing (Europa och Spanska mästare 2011) och Ten Kate (åttafaldiga världsmästare) har bla visat intresse för kommande säsong.

Alla kommer nog ihåg min olycka på Knutstorp som ändå slutade väl för mig och mina kollegor. Sportsligt kämpade vi i teamet med ett sk enhetsbränsle som alla måste köra på. Detta bränsle missgynnade vår motor och konsekvensen var att vi fick ut 25 hästkrafter mindre på bakhjulet bara över en tävlingshelg.

Jag har efter många om och men beslutat mig för att byta gren inom motorsporten och helhjärtat satsa framåt. Detta på en gren som är möjlig att genomföra både sportsligt och ekonomiskt. Nämligen Enduro.

Vill passa på att tacka alla som stöttat mig och föjlt mig genom åren i roadracing, främst då sponsorer och min familj som gjort detta möjligt.

Hoppas att ni följer mig i framtiden också.

Med vänlig hälsning / Best regards

Hampus Johansson

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top