Grattis Johan Carlsson, 20 år

Johan har haft ett minst sagt hektiskt schema den sista veckan, med både MC-mässa, lång resa till Italien samt årsdebut på riktig crossbana. Då Johan icke längre är tonåring så tar allt på krafterna, och Johan har knappt orkat köra någon cross överhuvudtaget. Eller?

– Haha, så gammal är jag inte ännu. Det har varit mycket den sista tiden, men det var underbart att få komma igång och köra igen, rapporterar Johan från Polcanto i Italien.

Hela förra helgen tillbringade Johan dagarna på mässan i Stockholm, där han bland annat fanns på plats hos Suzuki och Earphone, och på kvällarna åkte han hem för att meka och förbereda inför resan. På lördag eftermiddag så hölls prisutdelning för alla medaljörer i motocross-SM, och Johan fick ta emot ännu en silverplakett till samlingen.
– Mässan var rolig, och jag träffade mycket trevliga människor så det var bara bra. Det blev dock väldigt sent på söndagskvällen innan jag kom iväg då jag skulle ha med en av de cyklar som ställdes ut. Jag kom i säng runt ett på natten, och gick upp klockan fyra på morgonen för att dra iväg med bussen. Det var en tuff resa att köra hela vägen ner, men på tisdagskvällen var vi framme i Crotta i Italien, säger Johan.

Efter lite välbehövlig sömn så tränade Johan i onsdags på banan i Crotta, som var en typisk italiensk sandbana, det vill säga ganska så hård. Johan tyckte det var skitkul att få dra på en riktig bana igen, men då resan fortfarande satt i så körde han "bara" slut på två tankar. På torsdagen var alla (Johan, Fredrik Karlsson, Alex E, Markus Eriksson samt Rasmus Sjöberg) framme i Polcanto där de bor under vistelsen. Stället är helt perfekt för ändamålet med bra boende och mat samt banor precis runt knuten. Här körde Johan ett par pass på den snabba hårdbanan som ligger precis i närheten.
– Det är en jättebra träningsbana som innehåller allt man önskar. Den är snabb, backig och det finns knepiga kurvor. Vi körde ganska så mycket här under torsdagen och fredagen, berättar Johan.

Lördagen var vilodag, och på söndagen så körde de på en bana som heter Ponte e Evola där Johan ska köra italienska mästerskapet längre fram. Också detta är en mycket fin hårdbana med ett härligt material som erbjuder perfekt fäste. Vädret har varierat en del sedan det svenska gänget anlände. Först var det regn, men sedan följde flera dagar med som och runt 8 grader i luften. Nu har det dock blivit riktigt uselt väder, det har kommit så mycket nederbörd att alla banor är okörbara.
– Vi blir tvungna att röra på oss om det ska gå att köra. Här är allt översvämmat, och norrut så har det istället snöat jättemycket så det blir väl söderut som gäller. Jag har försökt att anmäla mig till Mantova som körs i helgen, men jag har inte hört något från arrangören i dagsläget. Med tanke på vädret så undrar jag om banan hinner torka så den blir åkbar om jag ska vara helt ärlig, förklarar Johan.

Idag söndag så har Johan varit ute och sprungit, och det har även hunnits med lite cykling utöver all körning. Vid middagen så hade ägaren till hotellet ordnat med tårta till Johans ära, och svenskgänget stämde även upp i "Ja må han leva" efter bästa förmåga. Johan rapporterar dessutom att körningen hittills känns ganska så bra, och att det flyter på över förväntan med tanke på det långa uppehållet. Tävlingsdebut kommer om inte till helgen, ske den 15 februari i Montevarchi. En bana Johan har fina minnen ifrån.
– Jag minns att jag 2006 gjorde ett riktigt bra varv i sista chansen och till och med spöade Chiodi. Det är inte varje dag man spöar en italienare som varit världsmästare tre gånger på en hårdbana i Italien, så det är ett roligt minne från VM. Just nu så vet jag inte om det blir några VM i år, men det vore ju kul att komplettera med lite fler goda minnen från den serien, konstaterar Johan.

Med tanke på att Johan endast fyller 20år, så tror jag att det finns alla chanser i världen. Vem vet, kanske kommer de redan i år?

Text: Joakim Barath, johancarlsson.com

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top