Filip Thuresson kör Honda 2012

filipthuresson_honda2

Vi har under hösten fört diskussioner mellan Thuresson och Honda och nu har alla pusselbitar fallit på plats och vi kan glädjande gå ut med vår senaste förare, säger Patrik Erlandsson på Honda MC Sverige AB.

Just i dag är Filip på väg till USA och skall tävla och träna där fram till april. Detta är ett steg till i Filips karriär och han kommer att köra ett antal tävlingar i AMA supercross, som går på den amerikanska västkusten.

Varför blev det Honda 2012?
Jag har haft ögon på Honda i flera år och redan 2011 var det nära att det blev Honda, men nu bestämde jag mig tidigt att det var Honda jag vill åka 2012. Dels för att jag redan förra året provade hojen och gillade den skarpt. Men även att jag har mina mål i framtiden i USA och där var det Honda som kunde hjälpa mig på det bästa sättet. Jag kommer ha 2 nya CRF450 2012 när jag kommer till USA och med hjälp av Patrik Erlandsson kommer jag att få träna med Chad Reed och de andra i Honda teamet på deras supercross bana. Bara en sådan sak är ovärderlig. Känner att jag kan ta nästa steg i min utveckling med hjälp av Honda dels med min USA-satsning och sedan komma hem och åka SM med bra fart i kroppen. Några inhopp i VM är inte helt uteslutet om rätt tillfälle kommer, förklarar Filip Thuresson.

Varför valde ni Filip!
Vi tycker att Filip är Sveriges bästa motocross åkare och den mest synliga motocrossstjärna och affischnamnet vi har i Sverige. Han är en väldigt bra förebild för våra ungdomar. Filip kommer att medverka som tränare på våra Honda MX Academy läger, som är vårt sätt att bjuda tillbaka vår kunskap till ungdomarna. Filip kommer att hjälpa oss att synas vid Uddevalla-VM, där vi kommer att fira Honda Sveriges 50 års jubileum med en mängd roliga överraskningar. Dessutom gillar vi hans inställning och får han bara vara hel så kommer han vara svårslagen 2012 på sin Honda CRF450R. Vi önskar Filip lycka till i USA och ser fram emot att hjälpa honom när han kommer hem till Sverige, säger Patrik Erlandsson och fortsätter.

Vi vill också presentera Frida Östlund som ny i Honda MX team 2012. En spännande tjej som kan överraska många med sin aggressiva körning och kommer under 2012 att ta sitt nästa steg upp i SM toppen.

Dessutom har vi Kalle Olsson, som är Sveriges största MX-talang och kommer att fortsätta sin väg mot toppen under nästa säsong. Samt en fortsättning med våra stabila MX1 killar Rasmus Sjöberg och Jonatan Dahlgren, berättar Hondas Patrik Erlandsson avslutningsvis.

HONDA MX TEAM 2012
MX-Girls Frida Östlund
MX-2 Kalle Olsson
MX-1 Jonatan Dahlgren
MX-1 Rasmus Sjöberg
MX-1 Filip Thuresson

Press release
2011-12-05

 

filipthuresson_honda3

filipthuresson_honda

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top