Feestyle Ullevi – startfältet komplett!

Fredrik Johansson

Fredrik Fredd Johansson: Det ska bli grymt att köra med årets startfält på Ullevi! Ett FMX startfält i världsklass kommer att visa upp sig på Ullevi och så här kommenterar våra svenska favoriter.


FREDRIK Fredd JOHANSSON
, Suzuki, andra plats -08 och vinnare -09 
-Det ska bli grymt att köra med årets startfält på Ullevi. Det var ett tag sen nu jag träffade Andrè så det ska bli kul att hänga ut och åka tillsammans. Samma gäller Mason som också är lite av min favorit som stilåkare. Torres åker väldigt bra och ska bli kul att se. Samma gäller Bodin och Buyten. Nick har jag kört mycket tillsammans med och han är alltid rolig att ha med i gänget.Till sist men inte minst har vi ju Frogge och vi har kul när vi är ute och far. Kort sagt, inspirerande körning i världsklass är att vänta!

FREDRIK Frog BERGGREN, KTM, tredje plats -08 och andra plats -09
-Det ska bli så kul! Den enda jag inte kört med är Torres och han är grymt duktig. Fredd och jag har en lång historia, vi är vänner och har alltid roligt när vi kör ihop. Villa och Mason är mina förebilder när det gäller freestyle. De har båda en stil som tilltalar mig och de tillhör den absoluta världstoppen. Hoppas Mason får sitt bagage i år så han kan visa vilken toppförare han är. Förra året fick han köra på standardfjädringen för hans grejer inte kom fram. Matts tricks ser alltid mycket ut och han är väldigt trevlig. Nick är en bra kompis till mig och vi har kört mycket ihop.
En otroligt bra line-up i år! Lika kul ska det bli att köra själv som att se de andra köra.

DANIEL BODIN, KTM
-Det är första gången jag får tävla på riktigt på Ullevi. Jag har bara varit där i mindre sammanhang tidigare men ingenting går upp emot en riktig FMX-tävling inför storpublik. Att tävla mot Torres och Villa är en verklig utmaning. Och det blir inte lättare mot Mason, Buyten , Nick, Fredd och Frog. Det blir att ge allt.

ANDRÈ VILLA, Yamaha, Norge
Leder just nu Red Bull X Fighters och med bara en tävling kvar räknar han med att vinna.
Proffs sedan -04 med en ansenlig samlig medaljer och ett stort namn i freestylens absoluta topp.
Hoppas det kommer en massa norrmän till Ullevi för det kommer att bli en fest med stort fokus på freestyle, säjer Andrè.

DANY TORRES, KTM, Spanien
Spanien står stilla när Dany hoppar. Han har byggt upp ett världsrykte med ett stort antal segrar och framgångar i X Fighters, X Games, X Knights osv. Dany säjer att han sett material från tidigare tävlingar på Ullevi och det ser ut som ett otroligt bra event. Hoppas mina spanska kompisar gör bra ifrån sig även i supercross.

MICHAEL MASON, Yamaha, USA
Tillbaka på Ullevi. Förra året försvann hans bagage med allt som man dressar cykeln med och kunde inte ge Göteborgspubliken den riktiga Mase. Nu är han tillbaka på Ullevi för att visa att han är en av världens bästa stilåkare.

MATT BUYTEN, Yamaha, USA
6 guld i X Games. Behövs det säjas något mer? Matt själv säjer däremot att det är svårt att vinna X Games för de allra bästa är där. Ser fram emot att komma till Sverige som han hört mycket gott om. Stor respekt för de andra förarna, säjer Matt. I am all pumped up to come!

NICK DE WIT, KTM, Sydafrika
Ett etablerat och pålitligt namn i FMX4Ever team. Har varit på Ullevi med Monster Jam de senaste åren. Ett starkt startfält, här får man ta i. Ska bli roligt att träffa Fredd igen, vi har inte setts på länge, säjer Nick. Jag gillar Sverige och min svenska flickvän.

För ytterligare information 
Elisabeth Perrone
betts@telia.se
0706-22 71 86

www.supercross.nu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top