Endurotävling för Tomas och Emmy

tomassala

Team mxstar.se förarna Tomas och Emmy bestämde sig båda för att ställa upp i första deltävlingen av Östra Open Enduro som kördes i Sala.

För Tomas som kört flera Östra Open Enduro säsonger var det inget nytt, men för Emmy var det desto mer spännande då det var hennes första endurotävling. Att det är rejält med snö gör inte saken lättare, att köra snöspår är riktigt, riktigt speciellt.

Tomas ställde upp i Bredd klassen och hade en riktigt bra dag. För att simulera tävlingar mer likt SM där man kör sträckor, så kör klasserna Elit, bredd och junior ett varv i taget istället för alla varv på en gång.  “Vi körde fyra stycken varv och hade en total körtid på ca 1 timme och 40 min. Det flöt på riktigt bra för mig och jag gjorde endast några små misstag.” berättar Tomas som körde in på en 3:e plats i sin klass.

Emmy var riktigt nervös och med endast två tillfällen tidigare med snöspårs körning skulle det bli en utmaning. Tjej klassen körde tre stycken varv och här kör man samtliga varv i ett svep. “Första varvet gick riktigt dåligt och jag gjorde säkert tio stycken vurpor. Sen flöt det på bättre och sista varvet körde jag helt utan större misstag”. berättade Emmy. Mycket riktigt syndes även detta på varvtiderna och bäst tid hade Emmy på sista varvet. Emmy slutade på på en 5:e plats i tjej klassen.

Fullständiga resultat hittar ni på svenduro.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top