En elitmotionärs kamp på GGN

Hur beskriver man egentligen en elitmotinär, vad är det? Jag skulle säga kortfattat att det är en person med stora tankar och ambitioner, material bra nog för en elitsatsande förare, men kanske inte riktigt farten som behövs.

Gotland Grand National lockar till sig en otrolig bredd av förare, där majoritet helt klart kan kalla sig äkta motionärer. Det är grabbarna med tröjan utanför, glasögonen spända över hakskyddet och en blårykande 2-smoker. Grabbarna som är livrädda för hästskon och gärna gräver ner cykeln i lämpligt lerspår bara för att få lite vila.

Sen har vi ju även elitmotionären, killen som kommer med ny cykel, nya kläder, handtagsvärmare, Rekluse koppling, dricksvattensystem och har ett tydligt resultatmål. Här ska köras till sig fina pokaler till hyllan i garaget.

Jag känner ett gäng goa gubbar i elitmotionär träsket och jag måste säga att det alltid är lika underhållande att lyssna på folk inför just GGN. Allt prat om träning inför, preppning av cyklar, hur ser banan ut i år och framförallt vadslagningen dem emellan om placering.

Man undrar ju lite var jag egentligen faller in i det här? Jag gillar också pokaler och framstående resultat i motionsklasserna, men på något sätt snubblade jag över gränsen och var i alla fall ett tag riktig elitförare. Vi får se om säsongen 2013 blir ett återtåg som elitmotionär, eller om det finns någon vilja kvar i min gubbkropp att satsa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top