Emmy Wallberg rapport från holländska.

emmy_racebike2012

Som vi tidigare skrivit om så startade i helgen hollänska mästerskapet även för tjejerna.

På plats nere i Holländ för att träna är Emmy Wallberg och hon passade såklart på att även köra holländska mästerskapet i Lochem.

– I första heatet tog jag ett ytterspår medans de andra stod på innern. Det gjorde att jag kunde köra om många på yttern och jag var femma iväg. Allt gick bra, men jag hamnade lite i ingemansland, så jag tappade tempo. När jag skulle om en varvad gick jag tyvärr omkull och tappade en placering och slutade på en tionde plats.

– Andra heatet så fick jag en lika bra start och jag hade en bra fight under heatet. När det var tre varv kvar så tog jag in nästan två sekunder per varv på Frida och jag var ikapp henne ut på sista varvet, men då gjorde jag en riktig skitvurpa. Slutade på en tionde plats även i detta heat.

– Banan var ganska så hård sand, med träd som banmarkeringar och det blev väldigt djupa spår efter sidovagnsklassen och det blev svårkört.

Efter två tionde plats så slutade Emmy på en total nionde plats för dagen. Emmy kommer att hinna köra ytterligare några holländska mästerskapstävlingar innan hemresa till Sverige och förhoppningen är att kunna ta sig ner till Holland under säsongen och köra så många som möjligt av deltävlingarna.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top