Emmy Wallbeg kör GGN för första gången

emmywallberg_ggnkittning

Så var det äntligen dags för Gotland Grand National premiär för Emmy Wallberg.

Om det inte varit för hennes endurohatande far (han är så rädd om cykeln), hade hon nog ställt upp tidigare. Jag vet att hon var riktigt sugen förra året när jag frågade henne. Vi får passa på att tacka Yamaha Motor Scandinavia för startplatsen i tävlingen, riktigt kul att de vill ha med oss även i denna typ av tävling.

Visst finns det ett gäng tuffa konkurrenter i tävlingen, bland annat Jessica Jönsson, Sandra Adriansson och Frida Östlund. Trots det tror jag att om Emmy får det att flyta på, så kan hon vara med och dra i toppen. Emmy kör med nr #510 i Dam klassen.

Hur känns det inför GGN, det är första gången för dig?
Det känns bra, men är lite nervöst.  Är mest nervös för starten och hur mycket man ska ta i för att orka i tre timmar. Fått höra en hel del olika varianter om tävlingen, en del tycker det är skitkul och en del hatar den.

Vad vet du om tävlingen?
Har fått hört en hel del historier nu när jag ska köra. Alla har hur mycket knep som helst, men å andra sidan säger alla olika också. Man får nog räkna med första gången som nybörjargång, man vet inte så mycket.

Har du själv någon målsättning med tävlingen?
För det första ska jag försöka ta mig runt i tre timmar. Får jag allting att flyta på så kan det kanske bli en topp tre placering. Tror jag är duktig på att hitta bra spår för att orka hela tävlingen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top