Emmy körde holländska mästerskapet

Emmy laddar inför första heatet

Emmy Wallberg, Team mxstar.se avslutade en intensiv träningsvecka med att köra den holländska mästerskapstävlingen i Halle.

Det kom en del regn under natten till söndagens tävling och även om banan såg slät och riktigt fin ut på morgonen skvallrade underlaget att det skulle bli tufft under dagen. Det mjuka sandiga underlaget gjorde mycket riktigt att banan blev rejält spårig och svårkörd under dagen, det var rejäla cykelställ i samtliga uppgångar till hoppen. “Banan var riktigt rolig men den blev ganska spårig i uppgångarna vilket gjorde att man fick mycket snekast” var Emmys egna intryck av banan.

I det kombinerade tränings och kvalificeringsheatet flöt allt på och Emmy fick till en 13:e tid av de 33 startande.

Heat 1
“Jag kände mig stel genom hela heatet om man jämför med kvalet. Banan var helt anorlunda jämfört från kvalet också.
Jag öppnade upp heatet med en krasch efter ett halvt varv och jag tappade koncentrationen . Efter något varv kom jag igång ordentligt och jag fick upp farten och lyckades hitta raka och fina spår trotts den stalpiga banan. Lyckades köra upp mig skapligt och tyckte att jag orka relativt bra genom hela heatet.”

Heat 2
“Jag ramlade igen på utvarvet och fick kicka länge innan jag fick igång hojen , jag blev arg och jag tror att det hjälpte mig att tagga till lite . Jag kände mig inte stel och åkningen fungerade bra. körde upp mig ganska bra.”

Framöver är det fokus på träning hemma i Sverige inför SM premiären på Ripa, Kristianstad.

{youtube}yCo-TILUiEY{/youtube}

Pappa Larsan, Ronnie Andersson och Emmy innan start
Pappa Larsan, Ronnie Andersson och Emmy innan start

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top