Distriktsmästare, eller?

Ja det verkar nog inte som att jag kan kalla mig distriktsmästare riktigt. Jag trodde titeln skulle tilldelas för varje licenstyp junior, Senior och Elit, men så verkar det inte vara.

Nu hade det kanske inte varit så mycket att skryta med eftersom jag var ensam startande i MX Open klassen med seniorlicens, men trots allt titlar och pokaler är ju alltid kul. Lite trist att inte så många kom till start, de slog till och med ihop MX2 och MX1 och trots det var vi inte fler än 18 startande.

I det första heatet var jag inte riktigt med i starten, varvade första varvet på 8:e plats. Tog mig sedan upp till 6:a i mål och var sånär förbi nr 257 Timmy Wernersson som gjorde en sen vurpa i heatet. Vi körde 30 min + 2 varv, så jag kände mig rätt sliten efter det första heatet. Ingen armpump men rejäla spagettiarmar.

Det andra heatet var roligare, jag lyckades klämma mig in på innern i första kurvan och var ut som 2:a på det första varvet.  Höll mig sedan på en 3:e plats fram till den fjärde varvet då jag tappade några snabbåkare, Max Nyberg, Mattias Mensonen och Tobias Sörensson. Hade sedan en bra fight med Timmy Wernersson där vi knuffades och bytte plats några gånger. Hade fått en liten lucka och trodde jag hade läget under kontroll när Jimmie Allen dök upp bakifrån för att varva oss och Wernersson passade på att smita förbi i samma veva. Wernersson missuppfattade dock strax efter att det var ett varv kvar och slog av så jag återigen kunde ta mig förbi. Trots att vi återigen körde ett 30 min + 2 varv heat så körde jag på jämna tider fram till det här sista varvet då jag av någon anledning valde att köra två sekunder långsammare. Ännu mer retfullt var att Wernersson drog en chansning i sista kurvan och körde om på en inner jag trodde jag täckt upp. En lätt knuff i sidan så var han förbi och jag blev 6:a även detta heat.

Sexa och sexa gav mig en sjätte plats  totalt endast 2 poäng från fjärde platsen.

Hur får man fingret att se ut såhär utan att crasha. Kom i mål och kände att jag hade lite ont. Helt blå på nageln också och uppsvullen, ungefär som jag klämt fingret. Tycker det är lite skumt, kan det vara en sten som har träffat fingret och klämt det mellan kopplingshandtaget.

/Tomas #325

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top