Direktrapport från Uddevalla

mxstar.se på plats i Uddevalla

Vi är under söndagen på plats i Uddevalla och kommer att rapportera intressanta händelser direkt i den här artikeln.

14.30
MX1 och MX2 har nu kört sina första heat och de tre redan klara svenskarna fick chansen att köra, inga reserver. Våra två unga framtidslöften i MX2 Thuresson och Söderström körde riktigt bra. Thuresson låg stabilt runt 16 plats hela heatet och slutade även där, fina VM poäng för honom. Söderström hade tyvärr en lite tyngre resa och tvingades efter två vurpor att bryta. Söderström han dock med att sätta heatet:s 8:e bästa tid innan han utgick, vilket bådar gott inför det andra heatet.

Jonas Bodin som kör MX1 klassen blev efter en rejäl crash tidigt i heatet tvungen att bryta. Han gick ifrån platsen och enligt läkarpersonalen har han troligen inga allvarliga skador.

Film från MX2 heatet med Filip Thuresson och Tom Söderström
Film på Jonas Bodin:s crash

Banan håller ihop bra och är precis så sönderkörd en VM bana ska vara. Det har dock regnat en hel del under dagen, vilket inte är riktigt lika kul för oss som står bredvid och tittar. Brukar ju dock vara en del smart asses som säger "Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Sneakers i leran är perfekt 🙂

 

10.30
Både MX1 och MX2 klassen har nu avslutat sin warm up och hetast av svenskarna var Tom Söderström i MX2 klassen. Söderström hade 21 tid, en sekund upp till 12 plats och fyra sekunder från Gregory Aranda som var snabbast. Filip Thuresson var en sekund efter Söderström på en 24 plats.

I  MX1 klassen har endast Jonas Bodin kvalat in, men hade endast 28 tid under warm up. Även Mats Nilsson och Kim Lindström som första och andra reserv körde warm up, de båda slogs tyvärr om de sista placeringarna.

För övrigt så kom det en del regn under natten och det kommer även nu på morgonen några droppar då och då. För banans del har det endast gjort gott, men för publikens skulle får vi hoppas att det blir uppehåll resten av dagen. Tanken var att få upp några filmsnuttar från warm up, men erfaren som man är glömde jag minnes kortet till kameran. Får se om jag får till något från heaten under dagen. 

Samtliga resultat har ni under hela dagen på motocrossmx1.com  

/Tomas, mxstar crew 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top