Direkt rapport MXoN England(uppdaterad)

18.45 Svenskarna gick tyvärr inte direkt vidare till söndagens finaler, utan kommer att få köra B-final imorgon förmiddag, efter dagens 23:e plats.Bästa svenske förare idag både resultatmässigt och hur körningen såg ut var Johan Carlsson i Open klassen. JC körde efter en mycket stabil insats in på en 15:e plats. JC själv var halvnöjd med insatsen och med härligt självförtroende lovade han att vi imorgon skulle gå vidare till final. Förare från många nationer har utalat sig att banan ger problem med armpump och så även för JC. "Jag kunde köra hårt i två varv och fick sedan hålla igen i ett varv för att orka", sa JC själv efter heatet. Samtliga svenskar startade runt 20:e plats och enligt Hultman var det jäkligt tufft att hänga med de många fabrikshojarna i starten. Filip Thuresson var besviken med sin egna insats, "jag körde stelt och fick aldrig något flyt". Att sedan Thuressons hoj rasade i slutet av heatet gjorde det inte bättre för honom.

 

Svenskarna och verkar taggade inför morgondagen och ser fram emot att gå vidare från B-finalen och köra final.

Nu är vi på plats i England och dagens fria träningar är avslutade i samtliga klasser. Svenskarnas körning har sätt mycket stabil ut, de kör lugnt och säkert och tar sig igenom alla sektioner av banan. Banan som var rejält uppharvad och kladdig under den första träningen för MX1 klassen, men sedan har blivit bättre och bättre, om än väldigt spårig. Andreas Hultman hade 21:a tid i MX1 klassen, Filip Thuresson hade 20:e i MX2 och även Johan Carlsson körde in på 20:e plats i Open. De svenska förarna är nöjda med sin körning, Thuresson tyckte det var lite knepigt med alla spår, även i nedgångar av hoppen. Johan Carlsson kände av lite armpump i början av träningen, men var ut igen i slutet och då kändes det bättre. 

Jänkarna åker såklart fort och hade snabbaste tider i MX1 och MX2, men Sebastien Pourcel matchade James Stewarts tider i MX1 och i MX2 klassen var det jämnt mellan Ryan Villopoto, Tommy Searle och Tyla Rattra. I MX3 var det Nicolas Aubin från Frankrike som var snabbast med Tim Ferry USA på andra plats.

 

{mosimage}

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top