Bra start för Björn Andersson i spanska mästerskapet

bjornandersson spanien 2013

Första spanska mästerskapstävlingen kördes på en mycket snabb bana med stora hopp i Albaida. Medelhastigheten för de stora hojarna var över 65km/h och i 65cc klassen hade de en medelhastighet på 50km/h.

Den snabba banan verkar inte ha skrämt upp Björn Andersson som fick till en mycket bra start av det spanska mästerskapet med två 5:e platser och en 6:e plats totalt. Björn som numera tillbringar vintrarna i södra Spanien där han kör sitt egna träningsläger, mer information om det finns på www.marbellamx.com.

– I första heatet var jag 10:a efter första varvet och körde upp mig så att jag låg 4:a på sista varvet, men en varvning strulade till det så jag blev passerad och slutade 5:a, berättar Björn om det första heatet.

Under lördagens tidskval slog Björn till med en 7:e tid, bara 2 sekunder från andra platsen, vilket Björn berättade är mycket bättre än han brukar lyckas på denna bana.

Det andra heatet kördes som en superfinal där de 20 bästa från MX1 klassen och de 20 bästa från MX2 klassen möttes. Där var Björn ut som 16:e i starten och körde sedan upp sig till en 9:e plats i mål och in som 5:e förare i MX1 klassen.

– Inga superstarter men körningen känns bättre till i år och det känns att jag kör fortare nu än på länge. Var helt slut efter tävlingen vilket dels beror på detta, men också att banan såg ut som kriget.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top