Blandad inledning i holländska mästerskapet för Kim Lindström

Kim Lindström

Idag var det premiär av holländska mästerskapet i Gemert och på plats från Team mxstar.se var Kim Lindström

– Banan var kanon men tuff med mycket slag och spår. Tungkörd men rolig, var Kims analys av banan.

Den fria träningen och tidsträningen gick inte helt enligt plan för Kim. Istället för att vara ute och sätta snabba varvtider blev det mer ett pass att få till inställningar på cykeln att vara precis så som Kim vill ha dem.

– Hann bara med tre försök på snabba varv och fick bara till en 23:e tid, det var riktigt kasst berättar Kim.

Det första heatet började bra och Kim var ut runt 12:e plats i starten. På det andra varvet satte Kim en tid som matchade runt 6:e plats varvtidsmässigt totalt i heatet. Tyvärr tvingades Kim utgå redan på det tredje varvet och då räcker det inte med en snabb varvtid.

– Jag fick in en stor sandkoka rakt ned i halsen i luftvägarna och det täppte till andningen totalt. Det tog tre varv innan jag återfått normal andning och då valde jag att bryta heatet, förklarar Kim var anledningen till det brutna första heatet.

I det andra heatat gjorde Kim en något sämre start och var runt 16- 17 plats inledningsvis. Som bäst var Kim sedan uppe och vände på en 10:e plats, men slutade i mål på en 12:e plats.

– Det var fighter hela tiden i heatet och jag låg som bäst på en 10:e plats. Jag blev trött i slutet av heatet och tappade några placeringar ned till 12:e plats, var Kims egna analys från heatet.

Redan nästa helg är det dags för andra deltävlignen av holländska mästerskapet och denna gång i Halle.

Stort tack till Yamaha, Bridgestone, YamaLube, PSE Parts, Yamaha Store Västerås och övriga sponsorer som hjälper Kim Lindström och Team mxstar.se.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top