Björn Andersson tränar för fullt i Spanien

Björn Andersson

Björn Andersson är på plats i Marbella, sex mil söder om Malaga och tränar för fullt inför säsongen 2011.

Hur går lägret i Marbella, Spanien?
Lägret går bra. Det är fina banor och ett väldigt bra cross-väder, sol och klarblå himmel. Deltagarna är nöjda och jag tycker det är kul att vara tränare, så allt är kanon! Vi kör hoj på dagarna och tränar fysträning på eftermiddagarna.

Vad har du för upplägg med din träning nu under försäsongen?
För egen del ska jag vara här på lägret och köra så mycket jag bara kan, samt hjälpa andra förare så mycket som möjligt. Jag är här i Spanien till den 15:e mars. Då ska jag ha hunnit med att kört 2 stycken Spanska Mästerskaps deltävlingar. Sen åker jag hem 1 vecka för att sedan flyga till Teneriffa för att köra en 3:e Spanska Mästerskaps deltävling. Efter Teneriffa är det förhoppningsvis åkbart hemma i Sverige, annars kan det eventuellt bli 1 vecka i Holland.

Är det något som är nytt inför denna säsong?
Det som är nytt för i år är att jag får hjälp av Knobby med kläder och delar till hojen. Kommer att köra med Jett stövlar, Shot kläder/hjälm och Pro Grip glasögon. Jag kör nu även med RG3 fjädring samt Pro Circuit avgassystem.

På tävlingsfronten kommer jag att satsa på att köra SM, Lag SM samt Spanska Mästerskapen. Jag kör Kawasaki precis som förra året. I och med att kroppen känns riktigt bra nu och inte säger ifrån kan jag träna precis så mycket som jag vill och det är en fantastisk känsla!

Har du planerat in någon tävling innan SM?
Det jag vet som är inplanerat nu är Spanska Mästerskapet.

Några speciella sponsorer för i år?
Mina sponsorer för i år är Knobby, RG3, Bridgestone, Da Silva Racing och Lucas Oil.

Känsla inför kommande säsong?
Jag har en mycket bra känsla inför kommande säsong. Träningen flyter på bra och jag håller tummarna för att jag kommer få vara frisk och hel nu innan och under hela kommande säsong. Det känns bättre än på många år!

Hur ser det ut med hojen för i år?
Vi håller på att testa RG3 fjädring tillsammans med Mats Nilsson från Orsa. Vi håller även på att testa avgassystem från Pro Circuit.

Ännu är det några veckor kvar av lägret i Spanien. Är du intresserad av mer information om lägret i Spanien får de det HÄR eller genom att maila till stefan@dasilvaracing.se.

Text och foto: Ewa Andersson
Länk: ewaandersson.blogg.se

bjornandersson_spanien8

bjornandersson_spanien7

bjornandersson_spanien6

bjornandersson_spanien5

bjornandersson_spanien3
Utsikt över området där vi bor
bjornandersson_spanien2
Hamnen i Puerto Banus

bjornandersson_spanien

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top