Björn Andersson osäker över framtiden

vissefjarda_bjornandersson

Björn Andersson åker på juldagen ner mot Spanien för att dra igång sitt årliga spanienläger. Jag slog Björn en signal för att höra lite om tankarna kring nästa säsong.

– Åker ner mot Spanien på juldagen och kör igång en jullovsvecka av lägret på tio dagar, ett speciell edition av lägret kan man säga, säger Björn.

Björn fortsätter på Kawasaki även nästa säsong, det märkte han kört in sig på de senaste säsongerna. I övrigt låter han lite osäker på hur säsongen kommer se ut.

– Tänker mycket på vad jag ska göra, men har inte luskat ut det helt i huvudet ännu. Som det ser ut nu så är jag riktigt sugen på att race:a och det blir ju SM i alla fall. Har även bytt klubb till Alfta/Edsbyn, så det kommer även bli elitserien, berättar Björn.

Förra året satsade Björn på hela spanska mästerskapet och körde som bäst in på en riktigt fin 3:e plats. Tyvärr tog säsongen slut på en mästerskapstävling i just Spanien, där Björn crashade och tvingades till en axeloperation.

– En 3:e plats i spanska mästerskapet kändes riktigt bra, det är ett bra mästerskap. Jag är dock lite osäker på om jag ska köra spanska även nästa år. Vissa tävlingar och banor är riktigt roliga och bra arrangerade, medans det på andra finns en del brister, berättar Björn om sin tankar kring tävlingar i Spanien.

Björn som tidigare säsonger gjort satsningar även på MX3 VM lät inte helt främande för det även nästa år.

– Jag är sugen på att göra något som betyder något, men det är inte helt lätt att få ihop tiden med två barn. Funderar lite på MX3 VM, men det tar ju lite tid, berättar Björn om VM planerna.

För mer information om Björns träningsläger i Spanien, kolla in marbellamx.com

Foto: Mikael Hylander

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top