Banan har lämnat ritbordet

Borås Freestyle & Supercross show

Den 28 maj blir det stor motorfest i Borås då arrangeras nämligen Borås Freestyle & Supercross show. Nu har information och en skiss på hur banan kommer se ut släppts.

Banritning
En rytmsektion bestående av sju hoppoch ett väldigt målhopp. Så kommer inledningenav ett varv på supercrossbanan att se ut efter det att förarna vikt av till vänster efter startrakan.Jodå, banskissen har lämnat såväl ritbordet som Daniel Ahlgrens förstklassiga arbete med den grafiska formgivningen. Och en snabb koll över grafiken ger oss inblick i vad som komma skall fredagen den 28 maj på Borås Arena. För att få lite mer kött på benen kontaktas Benny Swensson, en av de arrangörsansvariga inom XSport – Extreme Sport Event.

Vad blir det för underlag och hur mycket behövs det för att bygga upp banan?
– Det behövs någonstans mellan 4 000 och 5 000 kubikmeter jord vilket blir ungefär 180-190 fullastade lastbilar med släp. När det gäller underlaget så kan jag säga att jag har nog aldrig lärt mig så mycket om olika sorters jord och stenmjöl som jag har gjort den senaste tiden. Där är vi inte riktigt klara än och vi kommer att bygga en testbana i en grusgrop i början av april och låta Peter Johansson och Jörgen Nilsson testa för att se vad som blir bäst.

Vad blir det för svårighetsgrad på banan?
– De svenska förarna ska kunna känna sig som stjärnor här. Vi hade en tanke när vi skissade banan och sedan filade Daniel Ahlgren vidare på vår idé. Sedan har även Peter Johansson varit med och arbetat med banan ur perspektivet säkerhet. Till 95 procent tror vi att banan kommer att se ut som på bilden men sedan kan det kanske bli så att Freddy Verherstraeten korrigerar något.

Hur lång och bred blir den och hur lång tid kommer ett varv att ta?
– Den blir cirka 400 meter lång och bredden blir fem-sex meter. Jag skulle gissa på att varvet kommer att ta någonstans mellan 40 och 45 sekunder. På dessa sekunder ska med andra ord en förare rycka starten, passera sju hopp i den första sektionen, flyga över målhoppet, svänga vänster, ta en dubbel innan han smattrar över whoopiesektionen och tar
en ny dubbel. Sedan kirrar han en vänstersväng och en ny rytmsektion på fyra hopp innan han flyger över en lååååång trippel. Därefter följer tre knepiga sandkurvor, en mindre trippel och en dubbel innan han ger sig ut på ett nytt varv igen. Hängde ni med?

Länk: www.xsport.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top