Årets SM premiär i motocross är över

Thuresson har fått både fart och stil från träning i USA

En dagstripp 35 mil enkel resa ner till Eksjö för att se premiären i motocross, skulle det verkligen vara värt det? Nu på väg hem i bilen efter en kanondag med sol och grym racing, är det självklara svaret ja.

MX2 klassen är högintressant med flera snabba ungdomar och de var även dem som för dagen gjorde bäst ifrån sig. Man skulle utan att ta i kunna ge crossgymnasiet en dunk i ryggen för lyckad insats. Filip Thuresson tog idag hem båda heaten i MX2 klassen och Rickard Sandberg var 6:a och 3:a. I det andra heatet var det Thuresson, Karlsson och Sandberg som låg efter varandra hela heatet igenom och i slutet var det inte långt ifrån att Karlsson var förbi Thuresson. Tom Söderström som även han är en favorit till årest titel körde bra och slutade på en total 4:e plats efter en 3:e och 5:e placering.

Andreas Hultman körde imponderande i EksjöI MX1 var det även där en kille från crossgymnasiet som visade fin fart. Andreas Hultman tog övertygande hem båda heaten och det trots en tidigt vurpa i det första heatet. Förra årets vinnare Kalle Karlsson hade återigen en jobbig säsongsinledning och fick endast med sig 18 poäng efter placeringarna 15 och 9, trots att han tog starten i det andra heatet. På 3:e plats körde Johan Carlsson in i sin premiärtävling på 450cc hoj. Mats Nilsson körde som vanligt snabbt och stabilt och körde till sig en 2:a plats.

Med Marie Romlin borta på grund av skada var det bara Sandra Adriansson och Elin Mann kvar att slåss om första platsen i MXGirls. En varsin vurpa i olika heat gjorde att Adriansson enkelt tog hem det första och Mann det andra. Elin tog alltså hem totalen för dagen i och med hennes vinst i det andra heatet.

Joakim Eliasson tog en fin andra plats i det första heatetResultat
MX1: Heat1, Heat2
MX2, Heat1, Heat2
MXG: Heat1, Heat2

 

 

 

 

Fler bilder kommer upp under måndagen i galleriet 

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top