Årets sista EM rapport från Filip Bengtsson

filipbengtsson_tjeckien_mxpress
Nu har jag varit i Tyskland och avverkat årets sista EM-deltävling. Möttes av en riktig hårdbana, men den var ordentligt harvad och vattnad. Så det vart ordentligt skitigt på träningarna.

Lördagen gick rätt hyfsat tycker jag. Tidskvalet var ingen höjdare, körde spänt och alldeles för långsamt i svängarna!
Kvalheatet gick bättre och jag rullade i mål som 8a. Kändes som att jag hade mer att ge, men hade svårt att “klämma” ur det där sista.

Söndagen gick inget vidare… i Första heatet gjorde jag en dålig start, och blev sen påkörd i andra svängen. När jag sen skulle resa mig upp lyckades jag på något vis skruva loss tanklocket så all bensinen rann ur. Tiden var lite knapp, annars hade jag (smart som jag är) säkert klurat ut hur man skulle få pärlan att gå på luft ;)

Andra heatet började med en bättre start, men jag hade lite svårt att finna någon riktig rytm i början. Körde stelt och inte alls avslappnat. Efter några varv började jag komma in i det och kunde avancera till en 12e plats i mål. Inga resultat jag är särskilt nöjd över, men jag tar med mig det lilla som var positivt till nästa tävling.

I helhet har det varit en bra EM-säsong, där jag slutade 13e totalt. Jag missade en tävling, men placerade mig som bäst 2:a i Spanien och 5:a i Lettland. Jag tycker att det har gett mig otroligt mycket att köra dessa tävlingarna tillsammans med mina inhopp i VM. Det är alltid småsaker man kan jobba på, och just nu försöker jag finslipa alla smådetaljer inför årets tre avslutande tävlingar.

MVH Filip

Länk: fillibang.com

Foto: Magnus Karlsson mxpress.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top