Andra deltävlingen i spanska för Björn

bjornandersson_spanien4

Årets andra deltävling i det spanska mästerskapet kördes på banan Circuito El Calvario De Osuna i södra Spanien.

Björn Andersson som kommer köra alla spanska mästerskapstävlingar som inte krockar med SM var självklart på plats för den andra deltävlingen. Snacket innan tävlingen gick att många trodde det skulle bli inställt på grund av att det varit och skulle vara så pass dåligt väder. Istället kikade solen fram under lördagens besiktning och efter en skitig första träning på söndagen så var banan i riktigt fint skick.

Det första heatet var i stort sätt en repris från förra deltävlingen för Björn. En helt ok start runt 10:e plats och sedan några placeringar upp och ned för att tillslut vara 14:e i mål.

– Jag hade återigen svårt att tagga till, fick ingen riktigt attack i åkningen.

Det andra heatet blev desto roliga för Björn och nu fanns den rätta känslan och attacken i åkningen. En 9:e plats i mål gjorde att Björn hamnade på en total 10:e plats för dagen.

– Var som bäst uppe på en 6:e plats och låg länge på en 7:e. Tappade lite fokus ett tag under heatet och tappade ner till 8:e plats när Barragan och några till i toppen började varva. Tyvärr tappade jag också finnen Toni Eriksson som lite irriterande passade på att smita förbi under blåflagg.

I MX1 klassen körde även Dennis Wellerfors som bor och endast kör i Spanien. Han körde in på en 24:e plats i det första heatet och bröt sedan det andra. Även i MX2 klassen var det två svenskar på plats och de följdes åt under det första heatet. Markus Lövgren slutade på en 15:e plats följt av Rasmus Carlsson på en 16:e. I det andra försvann Markus tidigt efter en startcrash medans Rasmus tog nya poäng via en 18:e plats.