Amerikanska motocrossmästerskapet startade på Glen Helen

Hultman på SM i Eksjö

I år, eller i alla fall nu till första deltävlingen på Glen Helen hade vi även svenskt besök i USA. Andreas Hultman som tidigare gått ut med att han nästa år kommer satsa på en karriär i USA, hade fått chansen att känna på en första deltävling. Det gjorde han till att börja med väldigt bra och kvalade säkert in till finalerna på en 3:e plats.

Tyvärr fick Hultman aldrig visa vad han går för i finalerna, en otäck crash i heatet för placering på grinden gjorde att Hultman inte kunde köra finalerna. Taget från hans hemsida meddelar hans mamma att: "Andreas har gjort en svårkrasch.Han har en punkterad lunga,
hjärnskakning och sydd 5 styngn under ögat. Ligger på sjukhuset och vi
får se när han kan ta sig hemmåt.Tack för allt stöd för Andreas. Enligt Elvin åkte ungen riktigt fort på en standard cykel mot dessa världsstjärnor ".
Vi får hoppas att han snabbt är tillbaka och kan fortsätta köra fort i SM och USA.

Jason Lawrance tog starten och vann i första heatet Foto: twmx.com
Överlägsnast var annars James "Bubba" Stewart, som var tillbaka från sin skada och knä operation. Han visade genom två heat vinster att han i år äntligen ska få finna den stora klassen. Mike Alessi verkade dock villa vara med han också och var tvåa efter Stewart i båda heaten, endast 6 sek efter i det andra. Davi Millsaps rundade av podiet via två tredje platser.

I  lilla klassen går det trögare för Ryan Villopoto än tidigare säsonger, det är en hel drös med unga förare som vill vara med och slås. Villopoto vann dock det andra heatet, men i det första fick han kämpa till sig en femte plats. Jason Lawrance, Villopotos sparring partner från förra säsongen fick till en ordentlig holeshot i det första heatet och kunde sedan köra mot en säker vinst. I det andra kom han precis som Villopoto på en femte plats och fick därmed se sig Bubba var snabbast och då får man en bas att spela på hemma på farmen i Florida Foto: twmx.comslagen av honom i totalen, där han hamnade på en tredje plats, precis efter Villopoto. Den som var jämnast för dagen och även tog hem totalen var Austin Stroupe, som körde till sig en andra och en tredje plats.

Samtliga resultat HÄR
andreashultman.se

/Tomas, mxstar crew 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top