Aftonbladets motorlista

Aftonbladets motorlista med Anna Andersson dyker upp i tidningen och på webben en gång i veckan med notiser från motorvärlden. Jag har tidigare noterat och vilket är intressant att motocross ofta är med på listan, trots den relativt lilla media sport det är i Sverige.

Josh Coppins verkar vara en stor favorit hos Anna och visst är han en bra förare, han kanske borde ha vunnit VM guld förra året och han är starkt på väg tillbaka just nu, bl.a. med en dubbel seger senast i Tyskland. Det känns dock lite omotiverat att ha med honom på minst fem listor det här året, han var bl.a. med som revanschsugen i årets första lista 2008-01-04 och sedan som skadad inför premiären 2008-04-04, fortsatt skadad när han inte hängde med i premiären och de Dycker vann 2008-04-11, sen fick han lite gratis reklam för en ny självbiografi 2008-05-09 och nu senast 2008-06-27 är han på nytt het och på väg tillbaka.

Svenskarna har inte varit så starkt representerade på listan, men damerna fick en liten stund i ljuset 2008-05-17. Jag kan tycka att även Andreas Hultman kunde ha fått vara med en vecka för sin insats i USA innan crashen. Kanske något om en av de hetaste unga förarna vi har Filip Thuresson, som dominerar SM och faktiskt nu testat att kvala till VM och gör det igen i Uddevalla till helgen. Sen har vi faktiskt en drös med enduroförare som är med och drar i världstoppen.

Hoppas VM i Uddevalla blir ett lika lyckat arrangemang som det brukar i helgen och att svenskarna kvalar in och gör bra resultat. Då kanske vi kan få in någon annan motocross förare än Coppins på listan igen.

/Tomas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top