Viktor Björklund till KTM, KTM Pressrelease

bjorklund_sarbacken

Det smög sig fram redan igår att det var klart att Viktor Björklund hoppar över till KTM. Nu har även KTM släppt en officiell pressrelease och det är klart att Viktor gör premiär på nya cykeln redan till helgens avslutande SM i Västerås.

I pressreleasen smyger de även in att Fredrik Karlsson är klar för märket och det på en 450, vi får se om även han gör premiär till Västerås och om det kan bli en seriösare satsning till 2013?

Viktor Björklund byter till KTM!

Med bara några dagar kvar till årets sista motocross SM-tävling meddelar KTM att man har en ny förare i sitt team – Viktor Björklund! Björklund kommer redan i helgen, den 15-16 september, att köra SM-finalen i Västerås för det nya märket .

– Vi är jätteglada över att Viktor byter till KTM och att han gör det redan nu! Han är en talang utöver det vanliga, en kille  med rätt attityd och värderingar som passar väl överens med vårt varumärke, säger KTM Scandinavias VD Anders Sarbäcken.

Viktor Björklund har själv valt att byta till KTM och att han gör premiär på sin KTM 250 SX-F redan innan säsongen är slut förklarar han med att – Första gången jag testade hojen kände jag att den här vill jag åka med redan vid nästa SM.  Det var två saker som var extra grymma, den starka motorn och naturligtvis el-start!

-Vi har haft ögonen på Viktor under en lång tid meddelar Peter Johansson, ansvarig för motorsport på KTM Scandinavia.

-Inför nästa säsong är också förarna Filip Bengtsson och Oskar Olsson klara att ingå i KTMs team. Även Fredrik Karlsson, som fungerat som mentor till Viktor Björklund, kommer att köra en KTM 450 SX-F under den kommande säsongen 2013, något vi ser fram emot, säger en nöjd Peter Johansson.

Läs mer om SM-finalen i Västerås på http://www7.idrottonline.se/VasterasMKMotorcykel/Foreningen/Arbetsrum/Motocross/ och om KTM Scandinavia på www.ktm.com

För ytterliggare information:
Anna Quist, presskontakt, KTM Scandinavia, 0702-575155, anna.quist@ktm.se
Peter Johansson, sportchef KTM Scandinavia, 070 – 651 61 73, ktmpj@telia.com

viktorbjorklund_ktm

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top