Första MX Future lägret 2009

I fredags var det dags för årets första MX Future läger (landslag) nere i Skåne på den beryktade Saxtorpsbanan. Patrik "Raggarn" Olsson är förbundskapten för 65cc & 85cc gänget och har mycket meriterande meriter såsom SM och VM. 65-gänget består av Hampus Kahrle, Pontus Engemoen, Viking Nilsson, Eric Englund, Sebastian Mårtensson, Danne Karlsson, Jonathan Karlsson, Simon Olsson. 85-gänget består av Pontus Jönsson, Kalle Karlsson, Johan Remmelg, Johan Johannesson, Robin Sundell, Erik Appelqvist, Anton Gole, Christoffer Ullberg.

Det var samling kl. 09.00 där Raggarn gick igenom programmet för dagen. Ca kvart över var det uppvärmning där alla sprang ca 30 minuter. Raggarn hade möte med Tidningen Race och Svensk Motorsport på förmiddagen så de första 2 passen var det fri åkning på stora banan. För en del var det första gången efter vinter uppehållet, andra har tränat hela vintern. För Hampus del var det första gången utomhus sedan november. Trots order från Raggarn att ta det lugnt körde alla i ett högt tempo. Efter lunchen kördes 2 pass á ca 1,5 timme/st. Raggarn visade spårval, kurvteknik mm.

När träningen var slut var det samling i klubbhuset och Raggarn hade genomgång i ca 2 timmar om upplägget med MX Future. Det kommer bli ett par träningsläger till under året med mycket inriktning på fart. Marie Land från Norrköping kommer troligtvis till något läger och pratar kost och träning.

Under lördagen stannade vi kvar och körde friåkning. Ca 200 förare kom så banan blev rejält uppkörd.

Nu på fredag ska vi till MX Arena för ett träningsläger med LMS. På lördag körs den sista deltävlingen i Arena Cup.

Text: Peter Kahrle
Länk: kahrlesmc.se

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top