Fantastiskt resultat av Sverige i lag VM

teamsweden_lommel_finalgladje

Sverige gjorde en strålande insats i årets lag VM, som kördes i Belgiska Lommel och slutade på en total 12:e plats.

Under gårdagens kval, kvalade Sverige in på en mycket fin 13:e plats och var för första gången sedan 2007 vidare till final i Lag VM i motocross.

I de tre olika klasserna har för Sverige Kim Lindström kört i MX1, Kalle Olsson MX2 och Filip Bengtsson Open, några av Sveriges absolut bästa sandförare och det visade de verkligen på den tungkörda banan i Lommel.

I det första heatet körde MX1 och MX2 tillsammans och det var såleds Kim och Kalle som skulle försvara de svenska färgerna. Kalle fick tidigt problem och tvingades kasta sina glasögen. Efter det blev det en mindre marksyning och samtigit in i depån för att hämta nya glasögon. Efter det körde Kalle riktigt bra och kämpade på hela heatet, det räckte dock bara till en 32:a plats. Kim kämpade på hela heaten och kunde köra in på en 24:e plats.

– Man är sliten, men det har varit riktigt roligt att vara med och köra, så det är kul, berättar Kim.

I det andra heatet var det dags för klasserna MX2/Open med Kalle och Filip. För Kalle blev det med andra ord inte mycket vila, utan det var bara att bita ihop och ge sig på det igen. Lite nerver blev det för oss på publikplats då Kalle inte var med ut på sighting varvet. Det visade sig var lite strul med Kalles tank, men inte värre än att pappa Mats kunde fixa till det hela. Filip slog till med en kanonstart och var inte långt ifrån en holeshot, men var ut runt femte plats. Filip berättar själv att de höga tempot körde att han körde in i väggen, men höll ihop det fantastiskt bra och kunde köra in på en 16:e plats. Kalle Olsson kämpade grymt från en dålig start och körde i mål endast två placeringar efter Filip, på en 18:e plats.

– Andra heatet gjorde jag en jättedålig start egentligen, men kämpade på och körningen fungerade mycket, mycket bättre. Körde upp mig till en 18:e plats och det är jag jättenöjd med, berättar Kalle.

I det sista heatet MX1/Open var det Filip som fick ge sig ut efter endast en timmes vila från heatet innan. Varken Kim eller Filip fick till starten i detta heat och de var båda runt 20:e plats med Kim först. Sen var det Filip som hade bäst fart och kunde ta sig förbi Kim och slutade på en 20:e plats, inte långt efter körde Kim in på en 23:e plats.

– Jag tycker jag gjort helt okej ifrån mig, så det känns jättebra, men är riktigt trött, berättar Filip