måndag, 28 juli 2014 00:00

Lundgren gjorde VM-comeback

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

antonlundgrenDet blev inga VM-poäng för Anton Lundgren vid motocross-VM i Loket, Tjeckien. Men att vara med och kriga om placeringarna runt poängstrecket efter fyra månaders frånvaro är en bragd i sig.

För ganska precis fyra månader sedan var olyckan framme vid VM-deltävlingen i Brasilien. Sedan dess har Anton Lundgren tvingats vila och rehabiliteringsträna. Till en början hoppades han på comeback i samband med VM i Uddevalla, första helgen i juli. Men smärtan i det skadade benet var för påtaglig och comebacken lät vänta till nu.

- Under lördagens kvaldag kände jag inte av någonting, säger Anton Lundgren som då var hoppfull inför söndagens två finalheat.

Och det började bra. Anton Lundgren låg på poängplats när han på det fjärde varvet fick framhjulssläpp i hög hastighet.

- Jag fick börja om igen som siste man och då fungerade körningen riktigt bra, avslöjar Anton Lundgren som tog in på de framförvarande men det räckte inte hela vägen fram till VM-poäng.

22:a platsen i det första heatet kopierades i det andra racet där dessvärre smärtan i det skadade benet presenterade sig på nytt.

- Det var helt ok första tio minuterna men sedan kom smärtan, säger Anton Lundgren som av den anledningeninte kunde "ligga på" som han hade tänkt sig.

Trots avsaknad av VM-poäng i comebacken var ändå Västerhaninges stolthet nöjd med sin insats. Fyra månaders uppehåll och nära att ta poäng visar att potentialen finns där.

- Nu blir det vila någon dag innan jag tar sikte på Lommel nästa helg. Det kommer att bli en djävulsk helg, skrattar Anton Lundgren och syftar på den beryktade sandbanan.

Text och bild: Anders Wallsten

Läs 1813 gånger Senast ändrad måndag, 28 juli 2014 18:17
Tomas Persson

Mitt namn är Tomas Persson och man kan säga att det är jag som är ansvarig för det mesta som händer på den här sidan. 

Lämna en kommentar

(*) Kontrollera att du skriver in obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

 

HEJ

Nu gör vi något kul av det här, för kul är verkligen ett ord man ska leta efter i sin tillvaro. Jag ska göra allt jag kan för att dela med mig av intressant information, som förhoppningsvis gör er dag lite roligare. Det finns alltid utrymme för hjälp, så dela gärna med er om ni har intressant information.

Nyhetsbrev

Se till att inte missa något kul som händer på MXStar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.