tisdag, 10 juni 2008 03:00

Gästspel i norr och Stockholmscrossen

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Helgen började med en resa upp till kommande SM banan hos Woxnadalens MK, utanför Bollnäs. Här tänkte jag göra mitt första gästspel i motionscupen Nedre Norra. Banan är en sandbana, tung på vissa ställen och lite hårdare på andra och upplägget för dagen var likt SM med tidskval och dubbla heat.

Tidskval var kul att testa, tyvärr var det dock inte hundra ordning på arrangemanget och det var svårt att följa sina tider från bandepån. Fick till slut till ett hyffsat varv och hade 13:e tid.

 Motionscross Nedre Norra hos Woxnadalens MK Första finalen var jag med i starten och kunde sedan parkera mig på en tredje plats, strax efter tvåan och ettan. På det sista varvet hade jag sedan orken att ta mig upp på en andra plats, kändes skönt efter ett mycket tungt race i solen.

Den andra finalen gjorde jag en start lite mer likt mig och var långt ner i fältet, jagade mig till slut upp på en tredje plats och slutade tvåa för dagen. Helt klart nöjd och det var en kul tävling.

På söndagen körde jag sedan Stockholmscrossen i Strängnäs och det flöt på ok i kvalet. Slutade enligt speaker och resultatlista på en första plats, men det kändes inte riktigt så och det visade sig sedan att jag egentligen var tvåa. 

I finalen var jag bättre med in i det första kurvorna än jag brukar, men fick sedan i friläge några gånger i de första kurvorna och backarna och tappade istället placeringar där. Körningen flöt sedan på och jag körde upp mig till en slutlig femte plats. Jag är nöjd med körningen och satte finalens snabbaste varv på mitt näst sista varv. Om jag bara kan vara med i starterna så kan jag bättre än en femte plats.

/Tomas 

Läs 1366 gånger
Tomas Persson

Mitt namn är Tomas Persson och man kan säga att det är jag som är ansvarig för det mesta som händer på den här sidan. 

Lämna en kommentar

(*) Kontrollera att du skriver in obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

 

HEJ

Nu gör vi något kul av det här, för kul är verkligen ett ord man ska leta efter i sin tillvaro. Jag ska göra allt jag kan för att dela med mig av intressant information, som förhoppningsvis gör er dag lite roligare. Det finns alltid utrymme för hjälp, så dela gärna med er om ni har intressant information.

Nyhetsbrev

Se till att inte missa något kul som händer på MXStar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.