onsdag, 20 juni 2007 19:23

Björn Andersson satsar för vinst

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Björn AnderssonInför fjärde deltävlingen i MX1 SM i Väserås passade vi att störa hemmaföraren Björn Andersson med en liten intervju. Björn har haft en riktigt bra säsong hittills och har gjort bra resultat i såväl SM, elitserien som VM.

Namn: Björn Andersson
Födelsedatum: 831110, 23 år
Bor: Järfälla
Hojar: KXF 450, KXF 250
Klädmärke: Sinisalo
Glasögon: Oakley

Meriter:
1998 1:a ungdoms VM 80cc
2000 1:a Junior SM 125cc, 7:a SM Heat 125cc
2004 13:e EM 125cc

Du har haft en bra inledning på denna säsong med en heat vinst i SM och 5 st heat vinster i Elitserien, är det över förväntan eller enligt plan? 

Jag har haft kapaciteten i många år men inte fått till det riktigt. En bidragande faktor till att det fungerar i år, är att jag har fått till mina starter mycket bättre än tidigare.

Om vi tittar tillbaka på SM, du ligger nu på en total 13:e plats, vad var dina mål innan säsongen började?
Jag har haft som mål att gör så bra resultat som möjligt hela tiden och att sluta topp tre totalt i SM. Det krävs mycket för att vinna, både tur och skicklighet, tyvärr har jag haft en del dåliga resultat de första tävlingarna i SM:

Hur ser målet ut nu efter 3 deltävlingar?
Jag ser fortfarande att jag kan nå mitt mål att bli topp tre i SM, men för att nå detta mål måste jag satsa hårdare för fler heat vinster. Det räcker inte med jämna resultat inom topp 10, utan jag måste vara där framme och slåss.

Till helgen, 24 juni är det SM i Västerås, vad tycker du om den banan?
Västerås är min hemmabana och jag har tidigare varit total fyra här. Jag är från början en hårdbane åkare så den här banan passar mig bra. Med fortsatta bra starter satsar jag och tror på vinst på söndag.

Förra året var du 11 och 10 i Västerås, vad förväntar du dig för resultat i år?
Som sagt jag satsar på att vinna Västerås deltävling på min hemmabana.

Du körde även MX3 VM i Tomelilla med bra resultat, 7:e plats i första heatet och 13:e i det andra gav dig en total nionde plats. Hur kändes det att ställa upp i VM?
Det kändes riktigt bra att köra VM och jag kände att jag kunde hänga med i toppen. Jag körde lite för passivt i början av första heatet och hade sedan svårt att köra om och ta mig upp i resultatlistan, men var på min 7:e plats bara sekunder ifrån podiet. Resultatet i andra heatet var inte lika bra som i det första, men min åkning stämde mycket bra. De sista 10- 15 minuterna hade jag snabbast varvtider av samtliga förare.

Blir det några fler VM deltävlingar eller andra internationella tävlingar framöver?
Jag har fått ett wildcard av Svemo att ställa upp i MX1 VM i Uddevalla och det kommer jag självklar att göra. Ett av målen är att kvala in och det ska inte vara några problem och jag hoppas på VM poäng. ”Förresten jag tror på en topp 15 placering”!

Om vi blickar en lite längre bit framåt, hur ser fortsättningen ut för dig nästa säsong?
På grund av svårigheterna att komma in och köra MX1 VM, kommer vi satsa på en full MX3 VM säsong nästa år och jobba vidare från det. Jag kommer även att åka över till USA i vinter och köra AMA Supercross mästerskapen där. Jag trivs väldigt bra med att köra supercross och hoppas på att få vara skadefri och satsa ordentligt på det i vinter.

Storebrorsan Johan Andersson #139 har även han varit med och kört lite i år på en KXF 250. Är det kul att ha med honom på tävlingarna igen?
Johan körde grymt bra i Linköping och imponerade med en 10:e placering i andra heatet. Det är inte riktigt samma känsla som förut, när vi båda satsade lika mycket, men det är roligt att ha honom med på banorna. Johan åker nu mest för att det är kul och är inte riktigt lika målinriktad som förut, vilket i och för sig är svårt att se när han väl kommer ut på banan.

Vem blir Sveriges nästa stora cross stjärna och varför?
Det ser glest ut bland svenskarna för tillfället, men det är väl tre åkare jag ser har potential för närvarande, Tom Söderström, Rasmus Sjöberg och Filip Thuresson. Sen ser jag självklart mig själv som en av de som kan lyckas, jag känner att jag kan bli hur bra som helst och är heltaggad att satsa fullt ut på att bli bäst.

Vill du tacka några speciellt som hjälper dig med din satsning?
Självklart farsan som ställer upp hur mycket som helst, han är största sponsorn på alla sätt och vis. Sen vill jag även tacka Sinisalo och DaSilva Racing.

Björn Andersson
 Björn Andersson
 Björn Andersson
Björn Andersson
 
 
 

 

Läs 3510 gånger Senast ändrad onsdag, 20 juni 2007 19:38

Lämna en kommentar

(*) Kontrollera att du skriver in obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

 

HEJ

Nu gör vi något kul av det här, för kul är verkligen ett ord man ska leta efter i sin tillvaro. Jag ska göra allt jag kan för att dela med mig av intressant information, som förhoppningsvis gör er dag lite roligare. Det finns alltid utrymme för hjälp, så dela gärna med er om ni har intressant information.

Nyhetsbrev

Se till att inte missa något kul som händer på MXStar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.