söndag, 17 juni 2007 01:45

Värsta dubbeln i Sala

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Att ett hopp som fungerar så bra på träning och kval kan ställa till det så i en final. Jag säger inte att dubbelhoppet på Sala var enkelt, men för mig kändes det hur säkert som helst under träning och kval och jag kunde inte drömma om att det skulle gå så illa i finalen. 

Det började med att jag kom upp lite kort i stora dubbeln på första varvet och fick en dubbelstuds ut mot kurvan som kom oroväckande fort. Jag valde att gå ganska rakt fram och bromsa hårt, för att vika av på yttern och komma iväg igen. På yttern stod det dock ett vackert orange plaststaket och det funkade tydligen inte att valla på. Med fem varv plaststaket i baknavet gick till och med värsting kawan lite trögt och jag tvingades stå i två varv och slita bort plast. Vem eller varför man valt att sätta upp detta staket, eller varför man inte sätter det 30 cm upp från marken, kan man fråga sig. 

Efter denna fantastiska inledning gick jag ut efter ledaren Fredrik Ström och hade inga problem att hänga med honom, efter två varv blev det dock problem igen och även denna gång i det härliga dubbelhoppet. Fredrik och jag kom ifatt en varvad åkare och båda dessa valde att bromsa hårt och sent för att endast rulla över dubbelhoppet, jag valde dock den ultimata lösningen att med för lite fart försöka hoppa upp på platån. Detta resulterade i en landning i uppgången på platån och en fin kullerbytta som följd. Att sluta på 36:e plats, när jag kände att jag hade hastighet för en podieplats är inte kul eller bra och besvikelsen är just nu väldigt stor. 

Det som glädje med dagen är dock min heatseger i kvalet och jag fortsätter rada upp säkra kval, 2:a, 3:a, 2:a och idag 1:a är inte så illa.

Läs 2295 gånger
Tomas Persson

Mitt namn är Tomas Persson och man kan säga att det är jag som är ansvarig för det mesta som händer på den här sidan. 

Mer i denna kategori: « SC Sala Midsommarracet Arlanda! »

Lämna en kommentar

(*) Kontrollera att du skriver in obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

 

HEJ

Nu gör vi något kul av det här, för kul är verkligen ett ord man ska leta efter i sin tillvaro. Jag ska göra allt jag kan för att dela med mig av intressant information, som förhoppningsvis gör er dag lite roligare. Det finns alltid utrymme för hjälp, så dela gärna med er om ni har intressant information.

Nyhetsbrev

Se till att inte missa något kul som händer på MXStar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.