torsdag, 09 januari 2014 20:51

Är det vinterenduro vi har?

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

ostraopenenduro logoHur står det egentligen till med årets vinterenduro i landet? Inte som vanlig har jag en känsla av.

Vädret har ju milt sagt varit milt, kan man ju lite gubbvitsigt säga. Vi är snart i mitten av januari och åtminstone från mitten av landet och nedåt har väl vintern varit mer eller mindre obefintlig.

I mina trakter av Uppsala ställdes premiären av Östra Open Enduro in och även om det nu ser ut som det blir körning i helgen i Eskilstuna så kommer man nog inte direkt kunna kalla det vinterenduro. I Eskilstuna körde de på nyårsafton ett race och det såg ju inte direkt helt fantastiskt kul ut. Se filmen nedan för lite härlig sten- och kärrenduro med dubbdäck.

Premiären av Vintercupen Östra Skaraborg kördes helt utan några vinterinslag den 28 december hos Tibro MK Enduro. Vinnaren i seniorklassen Anders Eriksson lär ha sagt att det var den jobbigaste vintercup han kört, på grund av att banan blev sönderkört på ett så annorlunda sätt än om det är hårt i marken och snö.

Jaja det går att gnälla och tycka det är hur tråkigt som helst, eller så bara kör man. Jag ska i alla fall lägga på mitt spritt nya Mitas dubbdäck i bak och slita ner det totalt i Östra Open Enduropremiären i Eskilstuna på lördag.

Eskilstuna

Tibro

Läs 3213 gånger Senast ändrad torsdag, 09 januari 2014 21:21
Tomas Persson

Mitt namn är Tomas Persson och man kan säga att det är jag som är ansvarig för det mesta som händer på den här sidan. 

1 kommentar

Lämna en kommentar

(*) Kontrollera att du skriver in obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

 

HEJ

Nu gör vi något kul av det här, för kul är verkligen ett ord man ska leta efter i sin tillvaro. Jag ska göra allt jag kan för att dela med mig av intressant information, som förhoppningsvis gör er dag lite roligare. Det finns alltid utrymme för hjälp, så dela gärna med er om ni har intressant information.

Nyhetsbrev

Se till att inte missa något kul som händer på MXStar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.