söndag, 22 april 2007 14:10

Premiär i Stockholmscrossen på Arlandabanan

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Stockholmscrossen Arlanda, Forsell Då var det dags för en ny cross säsong i Mellansverige, Stockholmscrossen drog i gång med sin första deltävling på Arlandabanan. Solen försökte så gott den kunde värma upp och göra dagen skön, men tyvärr så tog blåsten över det mesta och det var milt sagt en rätt så ruggig dag. Hela 257 tappra förare hade tagit sig fram ur vintergaragen för att vara med på dagens tillställning, dock något färre än förra årets 320 förare.Med som sagt ca 60 mindre förare på plats än förra året höll sig banan i riktigt fint skick genom 2 st C klass kval och 4 st B klass kval, men till finalerna när även A klassen varit framme var banan gropig och stenig.

I A- finalen för klass A tog Kalle Karlsson(#25) snabbt kommandot och drog hårt i början med Magnus Lindfors(#222) tätt bakom, efter 4 varv kom dock Björn Andersson(#222) som en kanon och gick snabbt förbi både Magnus och Kalle och kunde sedan enkelt rycka ifrån och vinna med nästan 20 sekunder. I vår omröstning på mxstar.se vem som kommer vinna MX1 SM i år ligger Kalle på en andra plats, med Mackan Norlén som klar etta, kanske gjorde vi en miss som inte tog med även Björn Andersson i röstningen. Ronnie Andersson(#972) som vi tidigare i veckan gjorde en intervju med, crashade olyckligt i sitt kval och slog i handleden, vi hoppas att det inte är något allvarligt.

Förra årets totaltvåa i klass B, Anders Svärdvik(#921) tog snabbt kommandot över A- finalen i klass B och kunde enkelt köra mot seger. Bakom honom kämpade Daniel Olsson (#780) upp sig från en lite sämre start och lyckades på sista varvet ta sig förbi Fredrik Ström (#519) och slutade på en andra plats. I klass C stod striden om vinst mellan Gunnar Pettersson (#316) och Peter Svensson (#444), där Gunnar drog det längsta strået och kunde vinna med 5 sekunder över Peter. Vi summerar dagen med massor av positiva ord till Arlanda som genomförde tävlingen på ett perfekt sätt, tidsplanen höll, banan höll så bra som man kan förvänta sig och vi bjöds på fin racing i samtliga klasser. Nästa tävling går på Åsätra MK:s banan i Åkersberga den 5 maj Resultat från Mylaps.com:
A- final, klass A
A- final, klass B
A- final, klass C

http://www.stockholmscrossen.org/ 

Stockholmscrossen Arlanda, Magnus Lindfors
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Stockholmscrossen Arlanda, Matte Dennemo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stockholmscrossen Arlanda, Johan Wahlberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stockholmscrossen Arlanda, Jessica Jönsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stockholmscrossen Arlanda, Robert Johansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stockholmscrossen Arlanda, Mikael Sandgren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs 3773 gånger Senast ändrad tisdag, 24 april 2007 00:18

Lämna en kommentar

(*) Kontrollera att du skriver in obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

 

HEJ

Nu gör vi något kul av det här, för kul är verkligen ett ord man ska leta efter i sin tillvaro. Jag ska göra allt jag kan för att dela med mig av intressant information, som förhoppningsvis gör er dag lite roligare. Det finns alltid utrymme för hjälp, så dela gärna med er om ni har intressant information.

Nyhetsbrev

Se till att inte missa något kul som händer på MXStar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.