torsdag, 23 augusti 2007 01:30

Speedcross guld till Edberg och Sandberg

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Speedcross Efter några snabba vändningar var det MX- rörken och Funbo MS  som fick ta på sig rollen att ordna SM final i speedcross. Arrangemangen i sig är det inte mycket att säga om, utan det sköttes utan större invändningar, däremot finns det väl en del att önska vad det gäller startfältet. Det var 16 startande i MX2 klassen och bara 11 startande i MX Open, detta gjorde att en hel del heat gapade väldigt tomma på förare.

De flesta förare som hade möjlighet att slås om medaljer var dock på plats och det blev en del bra fighter dem emellan. I MX2 var Fredrik Karlsson kanske aldrig riktigt illa ute men han hade bra uppvaktning av unga Alex Eriksson körde mycket bra. Rickard Sandberg fick i finalen kämpa ganska hårt för att ta sig förbi och upp på en tredje plats och han hade det inte helt enkelt med hemmaföraren Ronnie Andersson som var farligt nära ett tag. I och med dagens resultat tog Rickard Sandberg hem sitt andra SM guld på minde än en vecka, tätt följd av Fredrik Karlsson endast 5 poäng bakom och Alex Eriksson på en brons plats.

I stora klassen var det Jonas Edberg som hade trumf på handen med en betryggande ledning på 20 poäng före Jonas Algotsson. Men för dagen var det Algotsson som var snabbast och han kunde ganska betryggande köra hem dagens seger. Bakom honom kämpade Christofer Kallies hårt och lyckades även ta sig förbi Edberg som därmed slutade på en tredje plats för dagen. Detta räckte dock gott och väl och Edberg tog hem Guldet med 15 poängs marginal till Algotsson och Kallies tog sig förbi skadade Hultman med 3 poäng.

M otocrossen behöver förnya sig och en del i detta är ett mer publikvänliga format, speciellt för att locka den publik som inte har ett brinnande intresse för sporten utan vill komma ut och se en actionfylld tävling. Nu kan man dock fråga sig vad ordet speed har för betydelse i speedcross, kanske ska det vara ännu kortare heat, riktigt korta publik vänliga banor, mer utmanande hopp... Som sagt en förändring behövs och speedcross kan vara åt rätt håll, dock finns det en del att fundera över.

Speedcross
Speedcross
Speedcross
Speedcross
Speedcross


Fler och bättre bilder kommer inom kort, även en film redigeras och kommer att dyka upp på mxstar.se

/Tomas, mxstar crew 

 

Läs 2351 gånger Senast ändrad torsdag, 23 augusti 2007 15:56

Lämna en kommentar

(*) Kontrollera att du skriver in obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

 

HEJ

Nu gör vi något kul av det här, för kul är verkligen ett ord man ska leta efter i sin tillvaro. Jag ska göra allt jag kan för att dela med mig av intressant information, som förhoppningsvis gör er dag lite roligare. Det finns alltid utrymme för hjälp, så dela gärna med er om ni har intressant information.

Nyhetsbrev

Se till att inte missa något kul som händer på MXStar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.