torsdag, 16 augusti 2007 23:51

Inför lag VM i Budds Creek USA

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Motocross des nationsMXoN 22-23/9 2007 Budds Creek, Maryland, USA
Med mindre än en månad kvar till härligheten så kollar mxstar.se närmare på några av lagen. Lag-vm avgörs för första gången sedan 1987 i Usa och tävlingen är förlagd till Jonathan Beasleys bana "Budds Creek" i Maryland 9 mil ifrån Washington D.C.

Årets Lag-vm innehåller många fortåkare, tex 5st tidigare MX2 världsmästare (Pourcel,Cairoli,Townley,Ramon & Langston) 4st Lites National Champs (Carmichael, Stewart, Villopoto och Langston) plus att rykten säger, att även Travis Pastrana (oxå han en tidigare Lites National Champ) skall vara med & dra! Efter som Carmichael och Everts lagt beslag på dom flesta Motocross/Mx1 titlarna dom senaste åren så är inte listan över tidigare mästare i klassen lika gedigen, men namn på GP vinnare som: Reed, Vuillemin, Seb Pourcel, Mackenzie, Strijbos, De Dycker, McFarlane, Philippaerts, Coppins bär med sig en del respekt!

Först ut: Favoriterna
Team USA
Ricky Carmichael, James Stewart, Ryan Villopoto

Det finns i nu läget inte mycket som pekar på att något annat lag ska kunna göra speciellt mycket emot detta amerikanska lag, trots att vi nu i dagarna väntar på en press-release ifrån Monster Energy Kawasaki, angående James Stewarts knäskada och om han kan vara med i MXoN eller inte. Skulle han bli tvungen att avstå går hans team kollega Tim Ferry in som reserv. Ferry ligger för närvarande i delad ledning i Nationals & är absolut ingen dålig ersättare, men någon Bubba är han juh inte! Carmichael har avstått en del tävlingar men har vunnit dom han ställt upp i & ligger 20 poäng efter täten trots att han bara tävlar på halv tid. Jag ser ingen som ens kan ses som ett hot till Ricky. Dom tuffaste racen i MXoN kommer absolut att utspela sig i MX2 klassen & här kommer Villopoto vara ett toppnamn, men långt ifrån överlägsen som sin kollega på Suzuki.

Team France
Sebastien Pourcel, Christophe Pourcel, David Vuillemin

DV12.com (Vuillemin) kraschade ordentligt i andra heatet på senaste Nationals i Millville & kommer inte kunna ställa upp i MXoN, men jag har i dagsläget inte koll på vem som kan tänkas ersätta honom. Hoppas dom stoppar in Nick Aubin eller Pascal Lauret. Pourcel bröderna har haft en ojämn säsong men dom har ryckt upp sig en del på slutet och kan mycket väl placera sitt lag inom topp 5, men då måste dom verkligen se till att ha flytet med sig ifrån dom senaste VM deltävlingarna.

Team New ZeelandTeam New Zealand
Josh Coppins, Ben Townley, Cody Cooper

Coppins måste ses som ett wildcard då han är skadad just nu och har missat en del VM i år. Kan han komma tillbaka och hitta formen ordentligt? Townley har väl inte gjort annat än hittat formen och leder Lites Nationals med 2 poäng. Townley kommer absolut stå på pallen i MX2 klassen, men med Coppins ur slag kommer inte det räcka hela vägen.

Team Belgium
Ken De Dycker, Steve Ramon, Kevin Strijbos

Ken har lyft sig ordentligt i år, delvis tack vare att han har Joel Smets som tränare, och har lyckats vinna sitt första GP men får svårt på en mera teknisk bana och kommer nog inte stå för några topplaceringar. Ramon och Strijbos har haft ett otroligt ojämnt år och måste verkligen tända till för att lyckas i Usa. Hela laget har iofs massvis med rutin och hamnar nog runt 3-5 plats.

Team Australia
Chad Reed, Andrew McFarlane, Michael Byrne

Reed har till mångas besvikelse i år valt att inte åka Nationals, men dammade ändå av hojen i sommar när det skulle köras nationals på Budds Creek. Enligt han själv var han relativt otränad & kunde föga imponerad rulla in som 3:a. Chad kan åka hoj och kommer absolut bjuda GP killarna på en tuff fight, men den kommer utspela sig ca 15sek efter Carmichael. McFarlane har haft en piss säsong, med motorras efter motorras och sånt sätter sig snabbt på självförtroendet. Så länge han är kvar på Rockstar Suzukin blir det inga topp 5 placeringar, men med en annan hoj har han absolut farten i sig. Byrne har haft ett tungt år, och har inte riktigt kunnat vänja sig vid att inte ha fabriks fjädring längre. Australien kommer säkert överraska många, men vi får se hur långt det räcker.

Team South Africa
Grant Langston, Gareth Swanepoel, Wyatt Avis

Wyatt Avis är insatt som ersättare till Tyla Rattray och det måste jag säga är ett ordentligt nedköp. Avis är grym på att vinkla och göra heelklickers, men någon klippa i ett MXoN lag det är han inte. Gareth hade sin livs form i början av året men har bleknat ordentligt sedan dess. Vet inte vad det beror på men han lär snabbt försöka få tillbaks farten han hade i början på året. Langston har haft en halv tung säsong, och knappt funnit ord för hur dålig hans YZ450F -07 har varit. Han har sagt att, "när jag får 08:an, DÅ ska det bli åka av". Ingen har förstås trott han men efter att han fick den har han blivit 4-1-2-2 i heaten. Langston kommer vara snabb i maryland, tro mig! Att sedan ha Greg Albertyn som lagledare med massvis av rutin gör inte saken sämre.

Team Italy
Antonio Cairoli, David Philippaerts, Alex Salvini

Årets dominant i MX2 vm kommer garanterat komma laddad till tusen för att spöa Townley och Villopoto. Cairoli är även anmäld till sista Nationals på Glen Helen för att få dra ett race i Usa innan MXoN. Det kommer bli en galen fight i MXoN med Cairoli, Townley, Pourcel,  Villopoto och kanske Searle. David kommer nog lyckas riktigt bra, då han höjt sig till i år & ja tror han kommer trivas på banan. Salvini är lite av en överraskning, då jag trodde Guarneri var bättre för laget, men vi får se om dom vet ngt som jag inte vet. 

Team SwedenTeam Sweden
Andreas Hultman, Jonas Wing, Fredde Karlsson

Det känns ju inte riktigt komplett att göra det här utan att kolla lite närmre på Sveriges lag. Jag tycker att vår coach Micke Brunzell har gjort ett grymt bra jobb och verkligen hittat en riktigt bra lag. Jonas måste ses som en chansning p.g.a hans skada i år men han ska visst vara i form och jag vet att han åker riktigt bra på stor hoj.
Andreas har verkligen tagit ett stort steg framåt i år och åker grymt bra både på 450 och 250, och han har helt klart förtjänat sin plats i laget. Fredrik är även han ett vansinnigt bra val som åkt till sig sin plats i laget. Fredde har en helt sjuk talang som kan slå dom flesta på fingrarna om han sätter den sidan till och inte spänner sig.

Världen
Tittar man i startlistan på VM så ser man att det verkligen finns fler fortåkare än dom vi tagit upp här. Tyvärr kommer dom ifrån länder som inte är lika konkurrenskraftiga men vi måste ändå nämna namn som: Tanel Leok, Aigar Leok, Jonathan Barragan, Marc de Reuver, Tommy Searle, Julien Bill, Max Nagl.. Det kommer bli en grym helg i Maryland i slutet av september.. Be there or be..? hahaha!

Mitt helt inofficiella tips:
1.Usa
2.Italien
3.Australien
4.Belgien
5.Nya Zeeland
6.Frankrike
7.Sydafrika

www.buddscreek.com/mx-of-nations  

/Ola Thorell för mxstar.se
www.excracingteam.com

Andreas Hultman
Andreas Hultman
 
 

 

 

Läs 2626 gånger Senast ändrad fredag, 17 augusti 2007 15:44

Lämna en kommentar

(*) Kontrollera att du skriver in obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

 

HEJ

Nu gör vi något kul av det här, för kul är verkligen ett ord man ska leta efter i sin tillvaro. Jag ska göra allt jag kan för att dela med mig av intressant information, som förhoppningsvis gör er dag lite roligare. Det finns alltid utrymme för hjälp, så dela gärna med er om ni har intressant information.

Nyhetsbrev

Se till att inte missa något kul som händer på MXStar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.