onsdag, 08 augusti 2007 17:40

Reportage och bilder från Ungdoms VM i Kristianstad

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

UVM Ripa Honest International Youth MX, tidigare kallat ungdoms VM körde helgen 4- 5 augusti årets race på Ripa banan hos SMK Kristianstad. Sverige hade såklart med hemmaplan många förare på plats, men vi lyckades inte bara vinna flest förare på plats tävlingen, utan kammade även hem totaltvinsten i lag för såväl 85-150 cc, MX2 som sammanslaget de båda.

Detta berodde såklart på att våra svenska förare gjorde så bra ifrån sig individuellt. I 85- 150 cc klassen vann Adam Rydell med Viktor Björklund på en andra plats och Simon Stenborg precis utanför pallen på en fjärde. I MX2 var det Filip Thuresson som var jämnast av svenskarna och slutade på en andra plats, tätt följd av Tom Söderström på en tredje, som var den enda som mäktade med att slå totalvinnande Holländaren Herjan Brakke i heat två. 

En intressant notis var att den nya 150cc hojarna genomgående hade problem att klara de ljudnivåkrav som finns, trots att de flesta hade original avgassystem.

Fler bilder finns under menyn Media och sedan bilder
Samtliga resultat finns att läsa på www.mx-results.com

UVM Ripa
Tom Söderström före totalvinnaren i MX2 Herjan Brakke
UVM Ripa
UVM Ripa
Simon Pettersson här på mxstar.se, total 5:a MX2 B- final
UVM Ripa
Robert Bergman 8:a totalt i MX2
 

 

Läs 3814 gånger Senast ändrad onsdag, 08 augusti 2007 17:59

Lämna en kommentar

(*) Kontrollera att du skriver in obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

 

HEJ

Nu gör vi något kul av det här, för kul är verkligen ett ord man ska leta efter i sin tillvaro. Jag ska göra allt jag kan för att dela med mig av intressant information, som förhoppningsvis gör er dag lite roligare. Det finns alltid utrymme för hjälp, så dela gärna med er om ni har intressant information.

Nyhetsbrev

Se till att inte missa något kul som händer på MXStar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.