söndag, 17 juni 2007 02:38

Stockholmscrossen Sala

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Stockholmscrossen Sala Dagen till ära fick knatteslingan i Sala agera värd för den 4:e Stockholmscrosstävlingen för året. Kanske är taskigt att kalla den för knatteslinga, speciellt med de hoppen som har byggts det senaste året, dock är det svårt att komma ifrån att banan är smal och väldigt enspårig.

En varm och solig dag som denna är det såklart ett svårt uppdrag att hålla banan i bra skick och speciellt att tillfredställa samtliga förare. Jag tycker att Sala gjorde bra jobb, banan blev slagig men fullt åkbar, det dammade en del och på vissa ställen var det halt, men överlag som sagt bra. 

Jag kan tycka att det kanske hade kunnat vara åtminstone en extra röd flagga på banan, speciellt efter de startincidenter som skedde i B klassens A- final. Att låta 40 förare varva sina motorer i 20 sek, släppa grinden, för att sedan flagga av heatet 6 kurvor senare är under all kritik. På grund av detta skedde flera vurpor som med 40 startande på grinden mycket väl hade kunnat leda till mer än bara trasiga motorcyklar. En annan, kanske högst personlig åsikt på grund av en egen incident, är frågan varför man sätter upp stora orange plasträcken runt banan. Fyller dessa någon ordentlig funktion? Varför kan man inte sätta dem 30 cm upp från marken, för att minimera risken att trassla in dem i däcken? 

Nu är det sommaruppehåll och inte förens den 11 augusti drar det igång igen, med tävling hos Haninge MK

Resultat från samtliga klasser hittar ni på mylaps.com
Massor av bra bilder från dagen hittar ni under menyn Media och sedan bilder

Läs 2404 gånger Senast ändrad söndag, 17 juni 2007 03:08

Lämna en kommentar

(*) Kontrollera att du skriver in obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

 

HEJ

Nu gör vi något kul av det här, för kul är verkligen ett ord man ska leta efter i sin tillvaro. Jag ska göra allt jag kan för att dela med mig av intressant information, som förhoppningsvis gör er dag lite roligare. Det finns alltid utrymme för hjälp, så dela gärna med er om ni har intressant information.

Nyhetsbrev

Se till att inte missa något kul som händer på MXStar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.