måndag, 04 juni 2007 18:38

SM deltävling 3 i Linköping

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Linköping SM
Linköping MK arrangerade på söndagen den tredje SM deltävlingen för året på sin fantastiska motorstadion och med en mycket välpreparerad bana blev detta en lyckad dag. Kval i samtliga klasser löpte på utan några problem eller skrällar. Topp placeringar i MX Girl: Elin Mann, Marie Romlin och Sandra Adriansson. MX2: Johan Carlsson, Andreas Hultman och Filip Thuresson. MX1: Jonas Bodin, Robert Carlsson och Tommy Engwall.

MX Girl finalerna blev tyvärr (måste man säga) i stort sätt som vanligt, med Elin Mann i topp, följt av Sandra Adriansson och denna gång Jessica Jönsson på tredje plats. Marie Romlin var snabbast efter Elin hela dagen, men efter en startvurpa i första heatet slutade hon inte bättre än på 13 plats i det, i det andra slutade hon som så många gånger förut på andra plats. Elin visar imponerande fart och det är ingen som är i närheten av att rå på henne för tillfället, vi hoppas att den följande trion ska hitta ytterligare lite fart i sommar och kunna utmana Elin mot slutet av säsongen. Slutställning för dagen blev 1. Elin Mann, 2.Sandra Adriansson 3. Jessica Jönsson.

Hemma hoppet Andreas Hultman hade en del att bevisa, både på hemmabanan och med en lysande start av säsongen i bagaget. Han gjorde inte heller sina fans besvikna utan fick dubbelt upp kliva upp överst på podiet i och med sina två heatsegrar. Det var dock inte på någon sätt några enkla segrar, utan det krävdes både tur och bra åkning för att lyckas. Johan Carlsson var uppe och åkte i topp i båda heaten, så även Tom Söderström, Fredrik Karlsson, Filip Thuresson m.fl. men det var alltså Hultman som hade bäst ordning på dagen och kom undan med två vinster. Totalställningen i toppen av  MX2 för dagen blev, 1. Andreas Hultman, 2. Filip Thuresson, 3. Rickard Sandberg.

Johan Carlsson hade återigen en motig dag, snabbast tid på kvalet med 1 sekund och två kanon starter, byttes snabbt ut mot två brutna heat och noll poäng. I heat ett var Johan snabbt upp på första plats, men slog sedan runt framlänges i ett hopp och blev stående en stund med hojen upp och ned i väntan på att övriga förare skulle passera. I heat två var han även här upp i täten, men fick släppa denna plats till Tom Söderström. När Tom sedan bromsade stopp, hade Johan ingen möjlighet att väja utan kört rakt in i Tom och körde stopp även han. Ingen större fara normalt, men Johans hoj ville inte starta efter detta och han tvingades bryta. 

Förra helgen körde Björn Andersson på ett imponerande sätt i lag- SM och tog 3 heatsegrar, detta var tydligen ingen tillfällighet, utan Björn har så bra flyt just nu att det räckte till en heatseger även idag. I heat ett jagade Björn tidigt ifatt en lucka till Jonas Bodin, gjorde en snabb omkörning och drog förhållandevis enkelt iväg mot en heatseger. Björn hade efter första heatet stora problem med kramp i låren och det visade sig också i heat två där han endast fick med sig en 14:e plats. I heat två var återigen Kalle Karlssons tur och med en bra start var han snabbt upp i ledning och kunde sedan enkelt bevaka den i mål. Bakom dessa två vinnare krigade Jonas Bodin, Robert Carlsson, Tommy Engwall m.fl. och det var två tajta SM heat med mycket fajt.  Totalställning i MX1, 1. Kalle Karlsson, 2. Jonas Bodin, 3. Robert Carlsson.

Vi tackar Linköping MK för en mycket bra genomförd SM dag och den enda negativa jag kan komma på är den rätt så tunna publik tillströmningen.

/Tomas, mxstar crew 

Linköping SM

Björn Andersson #222 och Jonas Bodin #56, ett halv varv innan Björn gick upp i ledning.

 Linköping SM
 Andras Hultman #28 jagar Rickard Sandberg #31
 Linköping SM
 Kalle Karlsson #25 på väg mot seger såväl i andra heatet som totalt för dagen.
 Linköping SM
Robin Ember #39 och Jonas Algotsson #41 i en av alla fina fajter.

 

Läs 2714 gånger Senast ändrad måndag, 04 juni 2007 20:15

Lämna en kommentar

(*) Kontrollera att du skriver in obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

 

HEJ

Nu gör vi något kul av det här, för kul är verkligen ett ord man ska leta efter i sin tillvaro. Jag ska göra allt jag kan för att dela med mig av intressant information, som förhoppningsvis gör er dag lite roligare. Det finns alltid utrymme för hjälp, så dela gärna med er om ni har intressant information.

Nyhetsbrev

Se till att inte missa något kul som händer på MXStar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.