tisdag, 24 april 2007 16:36

EM deltävling 3, MX2

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Ny deltävling, nytt land, ny bana och en revanschsugen Johan Carlsson var i helgen på plats på Talavera de la Reina i Spanien för deltävling 3 i MX2 EM. Johan hade inga problem att gå vidare från tidskvalet, utan gick vidare med 5:e bästa tid på lördagens kval.

På söndangens första race fick Johan en riktig bra start och var ut som 5:e man på första varvet, sen blev åkningen lite stel och Johan var ett tag nere på 8:e plats innan klättringen upp till en slutgiltig 4:e plats började, 5 sekunder från pallen, 17 sekunder efter vinnaren.. En 4:e plats är precis där Johan ska vara i EM och han var rejält laddad inför heat två att göra om denna bedrift, eller kanske till och med bättre.

Johan fick en bra start även i heat 2, men efter några kurvor gick en annan förare omkull framför Johan och drog oturligt nog med sig även honom i fallet. Efter detta blev det till att jaga från långt bak i fältet och efter ett mycket bra race lyckades Johan ta sig upp på en 17:e plats och ytterligare poäng i EM.

Med en 4:e och en 17:e plats, slutade Johan totalt på en 7:e plats i Spanien och hade det inte varit för start crashen i andra heatet, hade det troligen blivit en pallplats för Johan. Efter 3 deltävlingar ligger Johan nu på en 17:e plats totalt, men med helgens race i baktanken ser det mycket lovande ut för den framtida serien.

Resultat heat 1
Resultat heat 2

http://www.johancarlsson.com/

/Tomas mxstar crew 

Läs 2189 gånger Senast ändrad torsdag, 26 april 2007 11:07

Lämna en kommentar

(*) Kontrollera att du skriver in obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

 

HEJ

Nu gör vi något kul av det här, för kul är verkligen ett ord man ska leta efter i sin tillvaro. Jag ska göra allt jag kan för att dela med mig av intressant information, som förhoppningsvis gör er dag lite roligare. Det finns alltid utrymme för hjälp, så dela gärna med er om ni har intressant information.

Nyhetsbrev

Se till att inte missa något kul som händer på MXStar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.